Başkan Bingöl’den ramazan mesajı

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

admin
admin
02 Nisan 2022 Cumartesi 10:50
Başkan Bingöl’den ramazan mesajı

Bu yılda 11 ayın sultanı Ramazan'ı ülke ve dünya olarak sıkıntılar içerisinde karşıladıklarını dile getiren Bingöl, başımızdaki musibetlerden kurtulmak için bol bol dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) "Recep Allah'ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır." buyurduğunu hatırlatan Bingöl, şunları ifade etti:

"Rahmet, mağfiret ve bereket ayına İslam âlemi başta olmak üzere dünyamız ne yazık ki savaşlar, zulümler, açlık, yoksulluk ve sağlık sorunları içinde giriyor.

Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Paylaşma ve dayanışma bilincini, kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştirmek için bu ayı bir fırsat olarak görmeliyiz. Sofralarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalıyız, dualarımızda birbirimizi hatırlamalıyız. Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün insanlığın kurtuluşu için dua etmeliyiz. Yardıma muhtaç insanlara, her zamankinden daha fazla el uzatmak için gayret göstermeliyiz. Zorluklardan ve sıkıntılardan kurtulmak için Allah'ın merhametine sığınmalıyız.

Kur'an-ı Kerim'in mesajını anlamak için çalışmalıyız. Peygamberimizin örnek hayatını yeniden gözden geçirmeliyiz. Ramazan ayını, hayatımızın muhasebesini yapmak ve hatalarımızla yüzleşmek için fırsat bilmeliyiz. Şifa ve rahmet ayı Ramazan'ın gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbimden dileğim, bizleri Ramazan’a kavuşturduğu gibi bayrama da ulaştırmasıdır."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.