BAŞBAKAN ERDOĞAN’I MEST EDEN KARNE

Başbakan Erdoğan, Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi'nde halka seslendi. Erdoğan miting meydanına asılan temsili Kemal Kılıçdaroğlu karnesini okudu.

23 Haziran 2013 Pazar 20:33
BAŞBAKAN ERDOĞAN’I MEST EDEN KARNE
Başbakan Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda bugün partisinin düzenlediği 'Milli İradeye Saygı' mitingine gelişinde alanda yaklaşık 60 bin kişinin coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Saat 17.37'de konuşmasına başlayan Erdoğan, mitingde Alvarlı Efe, İbrahim Hakkı, Şükrü Paşa, Nene Hatun'u rahmet ve minnetle andı. Cepheleri saydı, tüm gazi ve şehitlere, Doğu'nun kahramanı Kazım Karabekir'e rahmet diledi.
 
Samsun'dan Erzurum'a geldiğini söyleyen Erdoğan, buradan Sivas'a gidebileceğini bildirdi. Alvarlı Efe'nin 'Erzurum kilidi, mulk-i İslam'ın/ Mevla'ya emanet olsun Erzurum/ Erzurum derbendi ehl-i İslam'in/ Mevla'ya emanet olsun Erzurum' dizelerini okuyan Erdoğan, bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da Erzurum'a destek mitingi yapıldığını belirtti. 'Oyunu millet bozar, finali sandık yazar' pankartını okuyan Erdoğan, "Ne güzel yazmışlar. 8 ay sonra sandık geliyor. Boyunun ölçüsünü alırlar" dedi.
 
Halk ve hakkın dışında hiçbir güç tanımadığına dikkati çeken Erdoğan, slogan ve alkışlarla kesilen konuşmasında "Şimdi Dadaşların diyarından sesimizi göndereceğiz" dedi ve daha önce Ankara, İstanbul, Kayseri, Samsun'da düşman çatlattıklarını bildirdi. "Arzurum Dadaşlar demokrasiye sahip çıkıyor mu? Sandığa sahip çıkıyor mu? Milli iradeye sahip çıkıyor mu? Bizimle misin, bir miyiz, beraber miyiz, kardeş miyiz?" diye soran ve 'evet' yanıtı alan Başbakan Erdoğan, "İşte Halep oradaysa, arşın Erzurum'da" diye konuştu.
 
"DİK DUR EĞİLME ERZURUM SENİNLE"
'Dik dur eğilme Erzurum seninle' sloganları ile yüzü gülen Erdoğan, "Erzurum'da yer, gök, dağlar Allahuekberdir" dedi. Demokraside gücün milli irade olduğunu öğreneceklerini anlatan Erdoğan, Gezi'de ortaya çıkanların da sandıkta yanıt alacaklarını söyledi. Sosyal medyadan yapılan yalan yayınların tutmadığını vurgulayan Erdoğan, Taksim'de onların karşısına çıkan Zahide Ninenin Aziziye Tabyasında kahramanca çarpışan Nene Hatun'un torunu olduğunu belirtti. Sosyal demokrat geçinenlerin Bodrum'da yatlarda, ya da Boğaz'a karşı viski içtiklerini tekrarlayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlar tweetlerle, facebooklarla varsın saldırsınlar. Benim vatandaşımın benim Dadaşımın iradesi var iradesi. Bunun üzerinde irade tanımıyorum demokraside. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Taksim'de kalkıp Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar. Bakın 'Dadaşlar burada, çapulcular nerede' diyorlar. Evet bir milyon yalan haber yayınlasınlar, bunlar tutmaz. Millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bozdu. Bunlar biz yakar yıkarız ama millet sesini çıkarmaz diyorlardı. Çünkü bunlar her zaman milleti aşağıladılar. Koyun dediler. Bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler, aşağıladılar. Şu anda da makarnacı kömürcü deyip aşağılamaya çalışıyorlar."
 
"TEYYO'YU SANA YANLIŞ ANLATMIŞLAR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Erzurum'da aynı meydanda yaptığı eleştirileri anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Ağzından çıkan ifadeleri kulağı duymuyor. Hakaret etmek, ağıza yakışmayacak ifadeleri kullanmak asla bir siyasetçiye yakışmaz. Ben onlara onların ağzıyla cevap vermeyeceğim. Çünkü 'kem söz sahibinindir.' Günü gelecek vakti gelecek sandıkta bunlardan hesap soracağız. Şimdi buradan dün bizi Teyyo Pehlivana benzetmiş. Teyyo Pehlivan sensin ya. Çünkü bugüne kadar girdiğin hiçbir müsabakadan netice alamadın. Yenildin yenildin. Asıl Teyyo Pehlivan sensin. Hikayeyi yanlış anlatmışlar sana maalesef."
 
"POLİSE TALİMATI BEN VERDİM"
Gezi parkı olayları nedeniyle polisin şiddetinden bahsedildiğini anımsatan Tayyip Erdoğan, "Bu gözü dönmüşlerin polisimize nasıl azgınca saldırdıklarını polisin sadece savunmada kaldığı yeni görüntülerde çok açık ortada. Merak etmeyin bunları en küçük detayına kadar deşifre etmeye devam edeceğiz. Tüm yalanlarını iftiralarını tek tek deşifre edeceğiz. İşte bakın müftü eşi diye ortaya çıkan şahsın CHP ilçe başkanının eşi olduğu bar işletmecisi olduğu tahkir etmek için böyle bir rol üstlendiği ortaya çıktı. Maskesi anında düştü. Ortalık sakinleştikçe başka ilişkiler başka tezgahlar da ortaya çıkacak. Hukuk içinde hepsinden hesabı soracağız" dedi.
 
Polise yönelik eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, "İçişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM'yi ve Cumhuriyet Alanı'nı temizleyin dedik. Şimdi soruyorlar 'Polise talimatı kim verdi?' diye. Polise talimatı ben verdim. İşgal kuvvetlerini mi izleyecektik. Dünya zil takıp oynasın diye. Bunu mu seyredecektik? Oralar temizlendi" dedi.
 
Çocukluğunun ve gençliğinin Taksim'de geçtiğini tekrarlayan Erdoğan, " Polis bir yere kadar sabretti. Uyarı yaptı, çıkmadılar. Bu kez polis çıkarmak zorunda kaldı. Yasaklı olan yerlerde bunu yaparsan, kamu düzenini bozmaya yeltenirsen polis su da biber gazı da sıkar. Bu ülke demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir" dedi.
 
"ÇÖZÜM SÜRECİ DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR”
CHP'li vekillerin polislere ana avrat küfrettiklerini, kayıtlarının bulunduğunu ileri süren Erdoğan, CHP'nin şimdiye kadar tek başına iktidar olmadığını anımsattı. CHP'yi 'yamalı bohça gibi koalisyon hükümeti ' kurduğuna dikkati çeken Erdoğan, 'Dadaşlar burada çapulcular nerede' sloganları eşleğinde şöyle devam etti: "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye sokağa çıkanlar, faiz lobilerinin ücretsiz gönüllü askerliğini yapıyorlar. Şiddetin ahlaksızca hareketlerin artık son bulmasını bekliyorum. Komşuyu rahatsız eden tencere tava var ya gürültü kirliliğidir. Çevre kirliliğidir. Bundan artık vazgeçmelisiniz.
 
"ALEVİ KARDEŞLERİMİZ OYUNA GELMESİN"
Özellikle Türkiye'de mezhep gerilimi, alevi sünni gerilimi yaratmak isteyen alçaklara karşı dikkatli olun. CHP genel başkanı ve hemşehrisi çok tehlikeli provokasyon yapıyorlar. Alevi kardeşlerimiz lütfen bu oyuna gelmesin. 30 yıldır devam eden terör bitme noktasına geldi. İnşallah çarşamba günü akillerin yaptığı çalışmaların finalini, değerlendirmesini yapacağız. Allah'a hamdolsun aylardır kötü bir haber, şehit haberleri almıyoruz. Son helikopter olayının dışında.
 
Baharla birlikte kardeşlik filizleri fışkırdı. Cudi dağının eteklerinde piknik yapan vatandaşlarım var. Biz sizin başınızı öne eğecek hiçbir girişimin içinde olmayız. Şu Allahuekber dağlarındaki şehitlerin ruhunu incitecek bir adım atmayız. Çözüm süreci boğun eğme, müzakere, pazarlık asla değildir. Demokrasi mücadelesidir." Mitinge katılanlara "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diye tekrarlatan Erdoğan, daha sonra "İşte Türkiye" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU'NA DURAN ADAM KARNESİ PANKARTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting alanındaki pankartta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına düzenlenmiş duran adam karnesini işaret ederek, karnedeki kötü notları okuyup CHP'yi eleştirdi.
 
"BAYRAĞIN YANINA ONU DA ASABİLİRSİNİZ"
Bayrak kampanyasının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, hilal ve yıldız dışında bayrakta hiçbir şeyin bulunmamasının altını çizdi. Erdoğan, "Ama üç hilali de açarız diyorsanız o da Osmanlınındır. Onunla da gurur duyarız" dedi.  Erdoğan, "Evinize Türk bayrağı asın. Ama üzerinde herhangi bir sembol olmayan Türk bayrağı asın. Ama üç hilali de açarız derseniz o da Osmanlı’nındır onunla da gurur duyarız." diye konuştu.


Editör

Son Güncelleme: 24.06.2013 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.