Seçmen gezilerinin birinde Selami Altınok’un bir beyanı, bana hem samimi geldi, hem de keyif verdi..

Selami Altınok, hayatta bir insanın hem de çok kısa süre içerisinde ulaşmak istediği en iyi yerlere gelmeyi başarmış birisi.

Özel İdare Genel Sekreteri iken ilk defa karşılaşma ve tanışma imkanı bulduğum Altınok, başarılı bir idarecilik görevini sürdürürken, bir çoğumuza da sürpriz gelen bir haber üzerine Aksaray’a Vali olarak atandı.

Normalde ilk başlarda hiç siyaset adamı olarak bana gelmeyen, bir bürokrat olarak dikkat çeken Selami Altınok, Aksaray Valisi iken siyaset sayesinde sadece bizim değil, kendisi için de sürpriz sayılacak çeşitli görevlerde bulundu.

Çok kısa süre içerisinde hem de kritik 15 Temmuz darbe kalkışmasının gölgesinde o kadar görevde bulundu ki, adeta Başbakan olmasına bile ramak kalmıştı! İstanbul gibi metropol bir şehire Emniyet Müdürü de oldu, İçişleri’ne bakan da.

29 Ağustos 2015 ile 24 Kasım 2015 tarihleri arasında 63’ncü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Selami Altınok’u daha sonra vekaleten Bakan yardımcısı oldu.

Kısa bir süre bu görevin akabinde yine aynı bakanlıkta müsteşar olarak çalışan Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğü görevinde de bulundu.

Altınok, daha sonra 2018 yılında karşımıza bu defa AK Parti Erzurum adayı olarak çıktı.

24 Haziran 2018 yılında Erzurum’dan milletvekili seçilerek TBMM’ye girmeyi başaran Altınok, 14 Mayıs 223 tarihinde yapılacak genel seçimde de bu defa partisinin birinci sıra adayı olarak huzura çıktı.

***

Zaman zaman diğer aday arkadaşlarıyla, zaman zaman da tek başına seçim çalışmalarına çıkan Selami Altınok’un, her günü neredeyse her anı dolu dolu geçiyor.

Sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde de boy gösteren, seçmenlerle buluşan ve onların hem genel seçimde hem de Cumhurbaşkanı oylamasında genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermesini isteyen Selami Altınok, bu görüşmelerinde bol bol da hoş sohbetler yapıyor, ortamları yumuşatmayı tercih ediyor.

İşte o hoş ve esprilerin havada uçuştuğu sohbetlerden birine de ben şahit oldum.

Devlet Su İşleri lokaline gelen Altınok, burada lokal müdavimleri ile sohbet etti, onlara yeniden iktidara gelmeleri halinde yapacakları hizmetleri anlattı.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in de bulunduğu sohbet esnasında Altınok’un bir açıklaması bana hem samimi geldi, hem de büyük keyif verdi.

Altınok, ‘’Allaha şükür bana kimse hiçbir şey diyemez. Dese dese en fazla boyu kısa derler, onu da desinler zaten. Evet, benim boyum kısa.’’

Açık söyleyeyim, aramız zaman zaman limoni de olsa Altınok’un bu anlamdaki samimiyetine yürekten inanıyorum. Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Kötülükler mermer üzerine, iyilikler kum üzerine yazılır (Aristo)

DUVARIN DİLİ : Hayat sana gülmüyorsa, sen gıdıkla!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.