Bahçeli uyardı: Söylem birliği yapın, FETÖ’ye dikkat edin!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Mart kurultayı ile yenilenen parti teşkilatını yerel seçim gündemiyle Genel Merkez’de topladı.

admin
admin
22 Ekim 2018 Pazartesi 23:22
Bahçeli uyardı: Söylem birliği yapın, FETÖ’ye dikkat edin!

Toplantıda, yerel seçim, ceza indirimi konularında sunum yapıldı. Ana gündem maddesini 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin oluşturduğu toplantıda Bahçeli, AK Parti ile devam eden ittifak görüşmelerini teşkilata anlattı. Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bu hafta içi yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Bahçeli, görüşmede kararlılık olduğunu ve Erdoğan ile arasında irade birliği olduğunu anlattı. Edinilen bilgilere göre, Bahçeli siyasi kombin modeli hakkında da tarif yaptı. Bahçeli, AK Parti ve MHP’nin farklı tüzel kişilikler olduğunu hatırlatarak, Cumhur İttifakı çerçevesinde her iki partinin bir araya getirilmesi gerektiğini kaydetti. Basında çıkan haberlerle ilgili sitemde bulunan Bahçeli, “Kombinden kast ettiğimi kamuoyu anlamıyor. Televizyonda sabitlenmiş kişiler bilmeyerek yorum yapıyor. Siyasi kombin literatürde nasıl tanımlanıyor? Bu kadar açık. Bunu anlamakta zorluk mu çekiliyor? Bugüne kadar Cumhur İttifakı’yla uyumu getirdik” dedi. Yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifak için heyetler arası görüşmenin devam edeceğini belirten Bahçeli, İstanbul dışında her yerde aday çıkaracaklarını yineledi.

MHP’nin verdiği ceza indirimi teklifi konusuna da değinen Bahçeli, cezaevindeki insanları topluma kazandırma konusunda hassasiyet olduğunu söyledi. Af ile ilgili çıkan bazı haberlerle ilgili değerlendirme yapan Bahçeli, “Birisi af ‘2023’e kaldı’ diye yorum yapmış. Bu nasıl haber? Af konusu daha komisyonda görüşülüyor” ifadelerini kullandı.

SANAYİ ÖRNEĞİ

Bahçeli’nin toplantı sırasında İYİ Parti’ye geçen ve görevlerini tam olarak yerine getirmeyen bazı belediye başkanları ile ilgili değerlendirme yaptığı öğrenildi. Bahçeli, “Sanayiye gidiyorsunuz. ‘Temiz güvenli iş’ diye lehva asılıyor. Ama arabayı tamir ediyor ve elinize bir conta veriyor. Bu da ‘bizim hediyemiz olsun’ diyorlar. Sonra ‘bu benim hatam’ demiyor. Yani güvenilir iş önemli” dedi. Yerel seçim çalışmalarının Genel Merkez’in bilgisi dâhilinde ilerlemesi gerektiğini belirten Bahçeli, bu süreçte ağız birliği yapılması ve ortak dil kulla Bahçeli, FETÖ unsurlarının partiye sızma girişimine karşı dikkat edilmesini istedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Devlet BahçeliMHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.