Anneler DEVA’da buluştu

DEVA Partisi Erzurum Kadın Politikaları Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla önemli bir etkinliğe imza attı.

admin
admin
09 Mayıs 2022 Pazartesi 07:15
Anneler DEVA’da buluştu

DEVA Partisi Erzurum Kadın Politikaları Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla önemli bir etkinliğe imza attı. İl başkanlığında kahvaltı yapan annelere, program sonunda gül takdim edildi.

Annelerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, şunları söyledi: Anne sevgisi bir güne, bir yıla veya bir hediyeye sığdırılamayacak kadar büyüktür. Bu özel günde bizler de annelerimizle bir araya gelelim dedik.

Annelerimiz bizim ilk öğretmenlerimizdir. Ufkumuzu, geleceğimizi, hayatımızı aydınlatan onlardır. Gülmeyi de hüznü de kederi de bizler annemizin gözlerinde tanıdık. Onların bakışı, bizim enerji kaynağımızdır. Allah, onlara 'öf' bile demeyin diyor.

Çünkü anne olmak, her şeyden üstün. Anne en vefalı, en çok değeri bilinen fakat haklarının ödenmesi imkansız olan meleklerdir. O kocaman yüreğiyle emeğini tartmadan, sayıp hesaplamadan vermenin adıdır. Sınırlamadan, şart koşmadan, kıskanmadan sunulan sevginin adıdır. Affetmenin, şefkatin, hoşgörünün merhametin adıdır anne. Tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Aramızdan ayrılan annelerimize Rabbim rahmet eylesin."

Başkan Bingöl, 16 yıl önce hayatını kaybeden annesi için yazdığı şiiri okudu. "Acın hiç dinmedi canım anam." diyen Bingöl'ün "Anama Mektup" isimli şiiri şöyle:

Serime hayalin düştü yine bu gece,

Uyku girmedi gözüme, ağladım anam.

Sensizliğin firakına daldım öylece,

Usulca kalktım yataktan, ağladım anam.

Sana sarılmayı, koklamayı özledim,

Rüyama gel diye sohbetini gözledim,

Gözyaşlarımı torunlarından gizledim,

Yorganı çektim üstüme, ağladım anam.

Bilmem haberin oldu mu kalbim tekliyor,

Takılan stentleratmasına yetmiyor,

Nur cemalin gözümün önünden gitmiyor,

Yine kaleme sarıldım ağladım anam.

Ne sefa sürdün dünyada, ne heves aldın,

Baba dahi diyemeden sen yetim kaldın,

Beni de öksüz bırakıp mezara daldın,

O günden beri gülmedim ağladım anam.

Belki de Nisan yaklaştı ondandır acım,

Sendin derdime çare yok başka ilacım,

Hazan yaprağı gibi gardaşım bacım,

Onlar da düştü yadıma ağladım anam.

Mekanın cennet olsun, kabrin gülbahçesi,

Sensin elbet dualarımın son hecesi,

İnşallah kavuşuruz bir vuslat gecesi,

Şimdi düşündüm o anı, ağladım anam.

DEVA Partisi Erzurum Kadın Politikaları Başkanı Aslı Temiz ise bu özel günde programa katılanlara teşekkür etti. Annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Temiz, "Bir gün değil her gün Anneler Günü olsa yine de yeterli gelmiz. Annelerin hakkı gerçekten ödenmez. Merhameti, şefkati, karşılıksız sevmeyi biz onlardan öğrendik. DEVA Partisi olarak ülkemizde sıkça haberlere konu olan kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için çalışıyoruz. Her türlü şiddetle mücadele edeceğiz. Tek bir kadının dahi zarar görmesine izin veremeyiz." şeklinde konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumVahit BingölDeva
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.