AK Parti’ye 126 başvuru yapıldı

Haftasonu temayül var; İşte tüm adaylar; ikametgahları, eğitimleri ve meslekleri…

admin
admin
24 Mart 2023 Cuma 11:39
AK Parti’ye 126 başvuru yapıldı

AK Parti’de aday adaylık başvurusunda bulunmak isteyenler için süre sona erdi. Başvurularını belirlenen sürede yapan aday adayları internet üzerinden yarın gerçekleştirilecek olan dijital temayül yoklamasına tabi tutulacak. Erzurum’dan yapılan aday adaylığı başvuru sayısının 126’yı bulduğu açıklanırken, İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ise sürecin başında en az 115 aday adayı başvurusu olacağını dile getirmişti.

Türkiye genelinde aday adayı sayısı ise 6 bin 25 olduğu bildirildi. Genel merkezin gerçekleştireceği teşkilat temayül yoklaması ise tüm Türkiye’de 25 Mart Cumartesi günü yapılacak.

KOMİSYONLAR ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Aday adayları için yapılacak teşkilat temayül yoklamasının ardından oluşturulacak olan alt ve üst komisyonlar, Nisan ayının ilk haftasına kadar geniş kapsamlı bir değerlendirmede bulunacak. Temayül sonuçları da dikkate alınmak suretiyle alt komisyonlarda yapılacak olan elemelerin ardından üst komisyonlar aday adaylarının isimlerine en son şekli verecek ve alternatif listeler oluşturulacak. Listelerin nasıl şekilleneceğine ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek.

İşte AK Parti Milletvekili Aday Adayları…

 

Editör

Son Güncelleme: 01.04.2023 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.