AK PARTİ'DE ADAYLARIN ÇOĞU ELENDİ

AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için başvuran 6 bine yakın isimden 4’te 3’ü, bir haftadır süren mülakatlarda elendi.

16 Mart 2015 Pazartesi 00:09
AK PARTİ'DE ADAYLARIN ÇOĞU ELENDİ
Yarın toplanacak 4 ara komisyon da kalanları değerlendirip, 3’te 1’ini daha eleyecek. Bu eleme süreçlerinin ardından aday listeleriyle ilgili son kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon verecek.  AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için başvuran 6223 kişiden, mevcut ve eski milletvekilleri ile parti kurucuları ve teşkilat yöneticisi olanlar dışındaki 6 bine yakını önce temayül yoklamasından geçti, ardından 12 komisyon tarafından mülakata alındı.
Bir haftadır süren mülakatlara ilişkin Hürriyet’in AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, “Temayüle katılanların tamamına yakınını mülakata çağırdık. Yüz yüze yapılan bu görüşmelerle aday adayı sayısı 1500-1600’e düşürüldü” dedi.
 
İKİNCİ ELEME DE BAŞLIYOR
Bu elemeyi aşanlar da yarın toplanacak 4 ara komisyonda değerlendirmeye alınacak. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop ile Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığında, diğer genel başkan yardımcılarının da katılımıyla 3’er kişiden oluşacak bu 4 ara komisyon da aday adaylarının 3’te birini daha eleyerek, sayıyı her ilin milletvekili sayısının 2 katına indirecek. Bütün bu elemeleri aşan yaklaşık 1100-1200 aday adayı son olarak 23 Mart’ta işbaşı yapması planlanan, Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda değerlendirilecek.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2015 00:10
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiAday
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlüt demir 2015-03-16 10:21:24

Eskileri hepsini gonderin