AK Parti'de bir sürpriz olmaz ise bu dört isimden biri il başkanı!

AK Parti Genel Merkezinde Erzurum hareketliliği devam ediyor.

admin
admin
02 Şubat 2023 Perşembe 22:45
AK Parti'de bir sürpriz olmaz ise bu dört isimden biri il başkanı!

AK Parti Erzurum’da il başkanını bekliyor. Mehmet Emin Öz’ün Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan il başkanlığı için temayül yoklaması geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Temayül sonuçları Ankara’ya giderken il başkanlığı için öne çıkan isimler de ortaya çıkmaya başladı. AK Parti’nin temayül yoklamasına giren bazı isimlerin yanı sıra il başkanlığı için başka isimleri de Ankara’ya çağırdığı öğrenildi.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, temayüle giren İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tuğrul Birdal ile Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın’ın yanı sıra temayüle girmeyen eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer ve yıllardır AK Parti Erzurum Yakutiye ve Palandöken teşkilatlarında görev alan Erzurumlu iş insanı Emre Aksakallı da mülakata çağrıldı.

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, eski il Başkanı Hüseyin Tanfer’in bir milletvekili ile birlikte genel merkezde yeniden il başkanı olmak için görüşmeler yaptığı öğrenilirken, yine genel merkezin il gençlik kollarından yetişerek Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde ana kademede görev alan Bilkent Erzurum ve Malatya Okulları Koordinatörü iş insanı Emre Aksakallı ile de bir görüşme yaptığı sızan bilgiler arasında. Savunma sanayi anlamında Dubai ve çeşitli ülkelerle ciddi ilişkileri olan ve Erzurum’a hakim olan Aksakallı da, AK Parti il başkanlığı için öne çıkan isimlerden birisi… Aksakallı aynı zamanda AK Parti’den 27. Dönem Erzurum Milletvekili aday adayı olup üst kurula çıkan iki genç isimden birisi olarak da dikkat çekmişti.

Öte yandan Ali Tuğrul Birdal ile Recep Aydın’ın da önümüzdeki günlerde mülakat için Ankara’ya çağrılacağı bildirilirken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne 4 ismin gideceği öğrenildi.

Genel Merkez kaynakları, Erdoğan’ın önüne gidecek isimlerin Hüseyin Tanfer, Emre Aksakallı, Ali Tuğrul Birdal ve Recep Aydın olacağı ve bir son dakika sürprizi olmadığı takdirde bu dört isimden birinin AK Parti’nin yeni il başkanı olacağı kaydedildi.

Editör

Son Güncelleme: 03.02.2023 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.