Erzurum’da bu yeni uygulama sayesinde yıkıcı deprem korkusu azalacak...

Son yıllarda tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da farklı firmalarca konut yapımı hızla devam ededursun, inşaat sektöründe yeni gelişmelerard arda yaşanıyor.

Bu yeniliklerden biri kuşkusuz sismik izolatör sistemi.

Yıkıcı deprem halinde, bir başka deyişle, depremin binalar üzerindeki yıkıcı etkisini azaltmak için izolatör kullanımına ağırlık verilmeye başlandı.

Ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğinden hareketle artık çoğu konut yapan firma, pahalı da olsa bu sisteme yöneliyor.

İstanbul’da ilk olarak başlandığı bilgisini aldığım bu sisteme Erzurum’da geçiş yapan firmalar da çıkmaya başladı.

Sakın beni yanlış anlamayın.

Reklam yapmış olmayayım ama yazmasam olmaz dediğim biri, işinsanımüteahhit Mustafa Kumbasar, eski Kombina mevkiinde yaptıracağı 2 blok ve 56 daireden oluşacak konutlar için izolatör sistemini devreye sokuyor.

Genellikle binaların temellerine ya da bodrum katlarına yerleştirilen sistem sayesinde olası bir sarsıntı esnasında binanın yıkımı önleniyor.

Bina sallanıyor ama yıkılmıyor.

Beton atılmaya başlanan konut inşaatı için uygulanacak izolatör sistemi sayesinde inşaat sektöründe çığır atılacağına inanıyor, bu yeniliğinden ötürü Kumbasar ve ekibini kutluyorum.

Artık her inşaatçının da bu devrim niteliğindeki gelişmeye duyarsız kalmaması, kucak açmasıdır dileğimiz.

Bu benim son kararımdır.

***

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kimse bir başkasını yargılayacak kadar kusursuz değildir. Ama bazıları bu hakkı kendinde görebilecek kadar hadsizdir!(Carl G. Jung)

DUVARIN DİLİ: Değer verdim, çünkü değer sandım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer 2023-11-17 22:35:32

Keşke bu kadar masraf edip tarım toprağı yerine dağ eteğinde bina yapmayı deneseymis. Çok daha mantıklı olurmuş. Fuzuli masraf