Allah’a ortak koşmak demek!

Hâşâ diyerek devamını okumayabilirsiniz! Ancak şirk dinimizin en tehlikeli ve Müslümanların içine en kolay düştükleri bir durum! Bir şirk var açık, aleni ortak koşmak! Asıl tehlikeli olanı ise gizli, cahillikten kaynaklanan şirkler.

Hayır ve şer Allah’tandır diyerek, Allah’tan başka bir varlığın kendisine iyiliğinin veya kötülüğünün dokunacağına inanmak şirktir.

“Malikiyev middin” (=Din gününün Malikidir, din gününün maliki bir tek Allah’tır.) (Fatiha 3) diyerek, ahrette başka şefaatçilere inanmak şirktir! “Şefaat bütünüyle ve yalnızca Allah’ın elindedir” Zümer 44.

Alternatif kitaplar yazanlar, kendi fikirlerini yürütenler, yeni bidat ibadet icat ve ilave edenler hâşâ dinin anlaşılamayacağını düşünüp veya eksik olduğunu düşünüp tamamlamaya çalışanlardır. Din mükemmeldir, Allah dinini mükemmel bir şekilde tamamladığını söylemiştir. “Bugün kıyamete kadar hiçbir değişim ve düzeltmeye ihtiyaç bırakmayacak mükemmel bir inanç sistemi ortaya koyarak bütün çağlara ve toplumlara uyarlanabilecek temel prensipler belirleyerek dininizi kemale erdirdim. Nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam’ı beğendim”. Maide 3.

“Allah, bize şah damarımızdan daha yakın”ken; (Kaf 16) bizim uzaklarda yaratılmış ve eksikliğini bildiğimiz bir kuldan medet ummak, o kulu eksiksiz bilmek de katmerli şirklerden birisidir. (Eksiklik= yeme içme, ana-babadan doğma, çocuk yapma, ölümlü olma, nefes alıp verme ihtiyacı, kısacası her şey! Yalnızca Allah mükemmel ve eksiksizdir. Bütün ihtiyaçlardan münezzehtir. Sametdir! (İhlâs 2.) (Samed= her şey O’na muhtaçtır, O hiçbir şeye ama hiçbir şeye muhtaç değildir)! “Hiç kimse O’na denk değildir!İhlâs 4.

İhlas suresi bütün aracıların muhtaç olduğunu söylerken bazı insanlar kendilerini veya inandıkları kimseleri eksiksiz ve mükemmel ilan etmektedirler ki bu da şirktir!

“Onlar Allah’tan başka kendilerine fayda ve zarar veremeyen şeylere taparlar ve bunlar Allah katında şefaatçilerimizdir” derler. Ey Muhammed deki; “Göklerde ve yerde Allah’ın bilmediği bir şeyi mi O’na haber veriyorsunuz? Allah onların ortak koşmalarından münezzeh ve yücedir”. Yunus 18.

Mekke müşrikleri de zaten putlara taparken, (Allah’a inanmalarına rağmen), putların Allah katında kendilerine şefaatçi olacağını iddia etmişleridir.

Bugünkü birçok tarikat, cemaat böyle bir şirk tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Put insan veya herhangi bir canlı cansız nesnedir.

Allah’tan başka hiç kimsenin asla ve asla bir tasarrufu olamaz.

Büyük şirklerden birisi de türbe ve yatırlara gösterilen hürmet, kurban kesme, bir şey isteme ve hele “yüzü suyu hürmetine” diye bir dua ile yardım ve şefaat beklemektir. Allah yarattığı bir kulun yüzünü yıkadığı suya mı hürmet edecek, bu nasıl bir duadır? Bazı türbelere sosyal medyalarda yapılan yorumları okumaya bir gün cesaret edebilirseniz; ne demek istediğimi daha rahatlıkla anlayabilirsiniz!

Her türlü şirkten Allah’a sığınırım. Bunun için okumak, okumak, anlamaya çalışarak okumak, okumak, okumak lazımdır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.