‘Aynı’laşan toplumlardan, ezber yaşayan insanlardan memnuniyetsizliğimi söylemişimdir hep.

Renkli, sıradan olmayan, sıradışı, aykırı olanlara bayılırım.

İşte onlardan biridir Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bilimleri Bölümü Bağcılık Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Cafer Köse..

Sıradışı oluşundan dolayı aslında Türkiye’de tanınmışlığı olan biri ama ben ilk defa karşılaştım onunla.

Ne yalan söyleyeyim, Ziraat Fakültesi’nden öğretim üyesi sevgili arkadaşımız Prof.Dr.Müdahir Özgül’ün sayesinde kendisiyle tanıştığım için de kendimi şanslı hissediyorum.

2011 yılında Gölbaşı semtinde arkadaşına ait bir evde 6 metre uzunluğunda bir tekne yapan ve bu tekneyi yüzdürmek üzere Erzurum’dan memleketi olan Trabzon’a göndererek farkındalık yaratan, ulusal basına konu olan Köse hoca, burada bir ilk’e imza atmış.

2 yıl önce Amatör Denizcilik imtihanı kursu açarak aralarında Erzurumluların da olduğu çok sayıda kişinin kaptanlık belgesi almasını sağlamış.

Aynı hoca baktım yine farkındalık, sıradışılık peşinde.

Sempatik akademisyen, baktım şimdi de yine bir farkındalık kovalıyor.

***

Kısa bir süre önce mezun olan kızım Zehra’nın da fakülteden hocası olduğunu öğrendiğim 52 yaşındaki akademisyen, aynı fakültenin gıda bölümünden mezun olan kızı Sıla Köse’ye mezuniyet armağanı olarak tekne yapacak.

Bunu koymuş kafaya şimdi.

Öğrenci olarak yıllar önce geldiği Erzurum’a yerleşen, doğduğu yeri değil, doyduğu yeri tercih eden Prof.Dr.Cafer Köse, kızına mezuniyet hediyesi olarak kestane ağacından yapacağı ve 3 metre uzunluğundaki teknenin 25 bin liraya malolacağını söylüyor.

Kendisi gibi kızının da amatör denizcilik belgelerinin bulunduğunu, uluslararası sularda izinlerinin bulunduğunu anlatan Cafer Köse hoca, bu tekneyi de yine Erzurum’dan tırla Trabzon’a, Akçakale limanına indirmeyi planladıklarını belirtiyor..

2 ay içerisinde hediye tekneyi yapıp kızına vermeyi planlayan Cafer Köse hocamıza başarılar dilerken, kızı Sıla’yı da kutluyor, tebrik ediyorum.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kimileri gül dediler, ömür boyu güldüler. Kimileri de gül dediler, gül uğruna öldüler!(İskender Pala)

DUVARIN DİLİ : Gevezeleri yalnızca sağırlar kıskanır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.