Hemşehri hocalarımla gurur duydum...

Geçen senelerden aldığım bir lezzet olsa gerek, bu yıl bu Ramazan’da da Fox tv’deki hemşehrimiz Fatih Savaş’ın sahur proğramını izliyorum.

İstanbul imsakına kadar yayında olan proğram ne zaman bitiyor, ben de o zaman oruca niyet edip yatıyor!

Başka diğer kanallarda kim var, ne var, umursamıyorum bile.

Sade formatı ile bizim hane halkının da vazgeçemediği proğramlardan olan Fatih Savaş ile sahur proğramı, konuklarıyla da bana göre bu Ramazanın en çok izlenenidir.

Adını ilk defa işinsanı Mustafa Koç’un cenazesinde kamuoyuna duyuran Fatih Savaş hocanın Erzurumlu olduğunu öğrendiğimde programa ilgim bir kat daha arttı.

Anlı sanlı ilahiyatçılar kadar sıradan cami imamlarına da yer verilen bir proğram oldu Fatih hocanın proğramı.

Çıkan konuklarından biri de Erzurumlu Dr. Erkan Aydın idi.

***

Erzurum muhabbetinin de sıklıkla yapıldığı bu proğramda Dr.E rkan Aydın’ın özellikle ahlak ve nimet konularındaki açıklamaları geceye damga vurdu.

Birlik ve beraberlik vurgusunu yaptığı konuşmasında özellikle Cumhuriyetin bir nimet olduğunu, sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini anlatan Aydın, ''Cumhuriyete nimettir, fazilettir. Fatih hocam, seninle ben, eğer Narman ilçesinin bir köyünden çıkmış ve buralara kadar gelmişsek bu Cumhuriyetin neticesidir. Bazen soruyorlar ya. Cumhuriyet nedir diye. Cumhuriyet sensin, Cumhuriyet bizzat benim. İşte Cumhuriyet biziz’’ diye konuştu.

Aydın’ın bu açıklamalarına çok sayıda tebrik mesajı geldi.

Benim de bu açıklaması ile Aydın hoca gönlümde taht kurdu, bundan sonra yakın takibimde olacaktır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Aza sahip olan değil, çok isteyen fakirdir! (Sokrates)

DUVARIN DİLİ: Ben istiyorum mutlu olmak. Hayat diyor ‘yav, he he!’!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.