Sarıkamış şehitleri için yapılacak anıt Horasan ve Oltu’dan da görünecek!

Uzun bir süreden beri İstanbul’da ikamet eden Erzurumlu Avukat Necati Bölükbaşı, ERVAK başkanlığı da yapmış, saygın bir isimdir.

Bir dönem siyaset sahnesinde de yeralmış olan Necati Bölükbaşı, doğa severliğinin dışında özellikle Sarıkamış şehitleri ile ilgili etkinliklerde de ismi sıklıkla geçen bir hukukçudur.

Kendini adeta Sarıkamış şehitlerine adayan Bölükbaşı’ndan bir süredir haber alamıyorduk.

Erzurum Valiliğinin sosyal medyasında Vali Okay Memiş ile dün yanyana fotoğrafını görünce, kendisini aradım.

Zaten kendisi de eski bir kayakçı olan Bölükbaşı, torunlarıyla beraber kayak yapmak için Erzurum’a geldiğini belirtirken, Vali Okay Memiş’den Sarıkamış’ta gerçekleştirmeyi planladıkları bir projeyi görüşmek için randevu aldığını söyledi.

Görüşmede Vali Okay Memiş’e ‘Erzurum’dan Sarıkamış’a Şehitlerin izinde’ adlı kitabını hediye eden Bölükbaşı, Vali beye Allahuekber dağının zirvesine dikmeyi planladıkları anıtın maketini de hediye etmiş.

Erzurumlu ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu tarafından hazırlanan maketin gerçeğini Allahuekber dağının tam zirvesine dikme planlarının olduğunu belirten Bölükbaşı, bu şekilde Sarıkamış şehitlerine vefa duygularını göstermeyi arzulamaktan başka bir amaçlarının olmadığını bildirdi.

***

Görüşmesinde Vali Memiş’e anıt ile ilgili bilgi veren Necati Bölükbaşı, şöyle diyor:

Allahuekber dağında tipiye yakalanan 3 alayın anısına bir hilal uğruna batan güneşleri anlatan bir abide olacak bu.

30 metre yüksekliğinde tepede birbirine yakın paslanmaz çelikten yapılacak ve üç direkten oluşacak abidenin üstüne 4-5 metre çapında bir cam kristal yerleştirme düşüncemiz var.

Cam küremiz yontulmuş camdan oluşacak.

Bu anıt tam zirveye, 4 bin metre yüksekliğindeki Allahuekber dağının en tepesine konulacak ve Sarıkamış başta olmak üzere Kars, Ardahan, Horasan ve Oltu’dan da görünebilecek.

O bölgede bulunan şehitler anıtının dışında bir proje bu.

Güneşin yansımaları ile görünecek olan anıt için Erzurum Valiliğinden olur almak niyetindeyiz.

Vali bey de sağolsun, projeyi inceleyeceklerini bildirdi.

Yaz aylarında dikmeyi arzuladığımız anıt için ben her türlü maddi ve manevi desteğe hazırım.

Dediğim gibi.

Sadece burada amaç vefa duygumuzu ifade etmek.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cahilliğini alsa da. Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır! (Fuzuli)

DUVARIN DİLİ : Kaybeden ben olmam. Kaybeden benden olur!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.