Hastaneler doldu taştı!

Sağlıkçılar artık limitlerinin sonuna geldi; “Çok istiyorsanız hastanızın yanında refakatçı kalın”

admin
admin
07 Eylül 2020 Pazartesi 12:56
Hastaneler doldu taştı!

Her gün yüzlerce pozitif vakanın çıktığı ve ölen hasta sayısının giderek arttığı her yerde olduğu gibi Erzurum’da da Koronalı hastalar için idare, hasta yakınlarından “hastanızın yanında refakatçı kalın” şeklinde isteklerde bulunmaya başladı.

SAĞLIKÇILAR İSYANDA!

Ülke genelinde sayıları bir milyon yüz binden fazla olan sağlık ordusu, aylardan beri canları pahasına Korona’ya karşı amansız bir mücadele veriyor. Fakat son günlerdeki vaka sayındaki artış hem hastanelerin kapasitesini zorlamaya başladı, hem de zaten “tükenmişlik” noktasına gelen sağlık personelini büsbütün çaresiz bıraktı.

PERSONEL SAYISI ÇOK YETERSİZ!

Hastanelerde yoğun bakım üniteleri dolup taşarken artık ciddi biçimde de sağlık personeli sorunu yaşanmaya başladığından hastalara yetişemeyen idare, hasta yakınlarından Koronalı hastalar için refakatçı talebinde bulunmaya başladı. Buna rağmen toplumsal hayat kural tanımaz bir biçimde sürüp gidiyor. Erzurum, bölge merkezi olması nedeniyle yaklaşık 13 il’den hasta kabul ediyor. Bu da zaten istiap hakkının çok üstünde görev yapan sağlıkçıları çıldırtma noktasına getirdi. - Palandöken

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHastaneSağlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NİHAT 2020-09-07 15:45:09

Yahu isyan etmeye ne hakları var. Zaten yarım mesai çalışıyorlardı. Saat 11-12 ye kadar doktor beklerdik. Şimdi doğru düzgün çalışmaya başladılar zorlarına mı gidiyor. O maaşlarla güle oynaya çalışmaları lazım.