Türkiye’min nüfusunun yüzde doksan dokuzu Müslüman diyenler var, yüzde doksanı Müslüman diyenler var! Nasıl sayıyor neye bakıyorlar derseniz; herhâlde nüfus cüzdan bilgilerinden derim!

Televizyon programlarında milletin tiryakilikle resmi dairelerde bile izlediği sosyal yaralanmalar, şiddet uygulamalarını anlatan programlar, suç işleyenler, suçları gizleyenler, insanları öldürüp gömenler, yalan söyleyenler, iftira edenler! Ve öyle çoklar ki; insanın aklı havsalası almıyor! Bu kadar suç zanlısı insan ortalıkta nasıl geziyor diye korkunç sorular aklınızdan geçiyor!

Bu kadar çok insanda adalet düşüncesi ve adalet anlatan bir hikâye görünmüyor!

Sorsanız hepsi Müslüman!

Plaj kıyafetiyle caddelerde dolaşan bayanlar, onlara sesini çıkarmayan, çıkaramayan anne ve babalar! Ve hatta İslam’la bağdaşmayan hayat tarzı, topluma açık yerlerde kucak kucağa oturan, öpüşen, sevişen yetişkinler, gençler, birbirini kıskanmayan insanlar, kabul edilemeyecek davranışlar anne babalar tarafından uyarıldığında evlatlar tarafından silmekle tehdit edilen ebeveynler! Hepsi Müslüman!

Kafasına göre yaşayan bayanlar, erkekler; eleştirilemeyen şımarık beyinler; hepsi Müslüman! Hayatında Kuran’dan eser miktarda düşünceye, davranışa rastlanılmayan, Müslümanlar! Allah’tan korkup kuldan utanmayan Müslümanlar; vicdanları olmayan, Müslümanım diyenler!

Namazını titizlikle kılan, camilerden fotoğraf paylaşan, şekli ile etrafa İslami mesajlar veren, camiye gelmeyene selam vermeyen insanlara deseniz ki; akşam gel iki kadeh parlatalım, hatta inceden âlem de yapabiliriz; size kızar, bağırır, sizi dinden atar, hatta kâfir ilan ederler! Aynı insan, bankadaki parasına faiz alır, devlet verince faiz olmaz diye bir de İslami kılıf bulur! Oysa Allah; faizi terk etmeyenler için;“Allah ve Resulüne savaş açmışlardır”; diye buyurmuştur! (Bakara 279) bunları yapanlar da Müslümanlar!

Adaleti terk eden, merhameti olmayan, dinin yapma, yasak dediklerini tınlamayan, kul hakkına riayet etmeyen, hatta Kuranı kabul etmeyen insanlar da Müslümanlar!

Hırsızlıktan, yolsuzluktan, rüşvet alıp vermekten korkmayan insanlar ne kadar da çoğaldılar; İslami farkındalık ne kadar azaldı!

Çünkü Kuran terk edildi, (Furkan 30) kimse kendi dilinde düşünerek okumuyor, düşünmüyor, hayatına uygulamıyor!

Bir de Kuranı kabul etmeyen Müslümanlar var; bir ayeti gösterdiğinizde o öyle değildir, hadislere bakalım, hocaya soralım gibi itiraz edenlere artık daha sık rastlıyorum. Bir diğer başka tipler de bir ayet söylediğinde veya bir ayeti o size okuyarak “bu Tanrı kelamı olamaz” diye sonradan ilave yapıldığını söyleyenler. Bunlar da Müslüman!

Kuranı kabul etmeyen Müslümanlar!

Onun için Müslümanım diyenlerin kabul edilemeyecek hallerinden İslam’ı sorumlu tutmak haksızlıktır! Bunların kendilerinin Müslüman olduklarını söylemesi Allah katında kendi iddialarıdır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.