Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle iki yıl mahsun kalan Palandöken, bu kış sezo0nunda adeta insan ve araç akınına uğradı.

Özellikle Şubat ve Mart aylarının bazı hafta sonlarında Palandöken’e giriş yapan araç sayısının günlük 12 bin civarında olduğu belirtiliyorken, bu rakamın rekor olduğunu söylemek mümkün.

Ortalama 7 bin aracın giriş yaptığı gözlenen Palandöken, tarihinde böyle bir insan ve araç akımını ne gördü, ne de duydu.

Genel Müdürlüğünü Selim Bağrıyanık’ın yaptığı EJDER AŞ’nin dron vasıtası ile çekilen görüntüyü izlediğimde hem şaşırdım hem de sevindim.

Palandöken’in alt kısmından başlayan ve Dedeman Otel’ine çıkan yola kadar park etmiş araçlar, herşeyi anlatmaya yetiyor.

Profesyonelce hazırlanan çekimler, bir şekilde ulusal ve uluslararası ajanslara da servis edildi ki, bu önemli bir girişimdi.

Şahsen ben değil ilk defa bu kadar araç ve insan yoğunluğunu gören, izleyen herkes de aynı kanaate sahip oldu.

***

Kuşkusuz tarihinde ilk defa bu kış bu kadar insan ve araç yoğunluğuna şahitlik eden Palandöken’e olan bu ilginin arkasında son yıllarda yapılan çalışmaların karşılığı olarak görüyoruz.

Palandöken’in işletme hakkını alan Büyükşehir Belediyesi’nin tutarlı proğramları sayesinde bu ilgi oluştu.

Yoksa kendiliğinden olan bir şey değil.

Otellerde de müşteri yoğunluğunu yaşatan Palandöken’de ki bu ilgi, hergeçen gün buraya gerek yerli gerekse yabancı turistlere gel gel eden çalışmalardı.

Yoğunluğun yüzde 30’unun kayak maksatlı olduğunu varsayarsak, demek ki yapılan çalışmalar ve sarfedilen emek karşılıksız kalmamış ve iyi de olmuş.

Son düzlükte diyeceğim odur ki, önümüzdeki yıl da aynı yoğunluk yaşanacak ve belediye oto park olayını çözmekle, oteller de kapasitelerini artırmaya koyulmalıdır.

Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Sözünü tartmadan söyleyen, aldığı cevaptan incinmesin!(Mevlana)

DUVARIN DİLİ : Üzülme. Her bir yara’dan haberdardır yaradan!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-04-30 10:00:06

Kayak yoluna polis okulu önüne alt üst geçitleri ve akıllı kavşak yapmanın zamanı gelmedimi.