Erzurum’un son yıllardaki en önemli hedefi 1 milyon turist…

Başta yerel yöneticiler olmak üzere şehir kamuoyu bu hedef için ne gerekiyorsa yapıyor. Özellikle Palandöken Kayak Merkezi’ndeki turizm işletmeleri, ulusal ve uluslararası tanıtım çalışmaları ile bu hedefe ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu Palandöken Kayak Merkezi'ne sezonun ilk turist kafilesi hafta sonu Ukrayna’dan geldi. Ukrayna’dan gelen turistler havaalanında davul zurna ve çiçeklerle karşılandı, Palandöken’deki otellerine yerleşti. Buraya kadar her şey güzeldi. Ancak turistler pistlere çıkınca şok yaşadı.

Çünkü kayak yapmaları yasaktı!

Ülke genelinde alınan bir kararvarmış... Bu yasak, güneyde denize giren turistleri kapsamazken, doğuda kayak yapmaya gelenleri kapsıyormuş!

Pandemi dolayısıyla büyük sıkıntı yaşayan turizm sektörü, yaklaşan yılbaşı nedeni ile tam rahat nefes alacam derken bu anlamsız yasak karşısında ne yapacaklarını şaşırıp dona kaldılar.

Tur operatörleri, bu gelişme karşısında önümüzdeki hafta gelecek olan charter seferlerinin de iptal edildiğini bildiriyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş, bu kararın sadece Palandöken Kayak Merkezi için geçerli olmadığını belirterek, “Şu anda Türkiye’nin tüm kayak merkezlerinde bu karar geçerli. Yaz aylarından beri turizmi geliştirmek için ciddi çalışmalar yaptık. Ancak salgının seyri ne yazık ki buna mecbur bıraktı. Yabancı misafirlerimiz kayak dışında Erzurum’daki tarihi ve turistik yerleri gezebiliyorlar, yalnızca piste çıkamıyorlar. Kısıtlamalar yalnızca hafta sonları geçerli, hafta içi misafirlerimiz kayak yapabilecekler” diye açıklama yaptı.

Bırakın koronayı tüm virüslere karşı zaten doğal koruma ile yapılan kış sporları, “maske-mesafe-temizlik” kuralının en ciddi uygulandığı ve hiçbir temasa müsaade etmeyen bir turizm şekli değil mi?

Şimdi gel de bunu bay mevzuata anlat!

Dünyanın en güzel pistleri Erzurum’da diye övünüyoruz. İnsanları, dünyanın dört bir yanından kayak yapmaları için Palandöken’e çağırıyoruz, sonra da ‘Yassağ hemşerim!’ diyerek pistlerden geri çevirip, otel odalarına tıkıyoruz.

Bu durum, benim gibi Çukurovacığın dağ köylülerinde doğmuş büyümüş adamlara uygun, uygun olmasına da sınırlar ötesinden, Ukrayna'dan yalvar yakar getirdiğiniz o kentliköylülere nasıl anlatacaksınız?

Doğal olarak, durum TBMM’de de gündeme geldi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, bu anlamsız yasağın gerekçelerini sordu, sert eleştirilerde bulundu…

Ama sonuç değişmedi. Yurtdışından kayak için Erzurum’a gelen turistler hafta sonunu otel odalarında geçirdi.

Dün Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ü aradım, bu anlamda herhangi bir girişimleri olup olmadığını sordum.

Öz, bu uygulamanın esnetilmesinden yana. Bunun içinde başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erzurum Valisi olmak üzere bir durum değerlendirmesi yaptıklarını, milletvekilleriyle birlikte konuyu İçişleri, Turizm ve Sağlık Bakanlığı'na ilettiklerini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Öz, ‘’Konuyu hafta içi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile de değerlendireceğiz. Erzurum’un en önemli potansiyeli olan kış turizminin bu süreci en az etkiyle atlatması için ne gerekiyorsa onu yapacağız’’ dedi.

Rahmetlik İbrahim Erkal ne güzel söylerdi:

''Hadi gel Erzurum'a gel

Erzurum yahşi güzel..'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.