Erzurum’u Karadeniz’e kesintisiz bağlayan; Erzurum-İspir-Rize Yolunun 20 kilometresi daha bölünmüş yol olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açıldı. Hayırlı olsun.

Yirmibirinci yüzyılın ipek yolunun önemli bir kenti olmaya aday bir şehir Erzurum. Kadim dönemlerde yük taşıyan kervanların konaklayarak devrin imkânlarının elverdiği ölçüde bir lojistik merkezi olan, bu sayede zenginleşen Erzurum’un geleceğinde ulaşım yine hayati rol oynayacak, buna hiç kuşku yok.

Kuş uçmaz kervan geçmez dönemlerde bunu başaran Erzurum bugün neden modern kervanların uğrak, konak yeri olmasın… Uçaklar modern zamanların çelik kuşları, trenler demir kervanlar… Buna bir de deniz taşımacılığının sonsuz imkânlarını eklediğinizde işte size 21. Asrın ipek yolu merkezi Erzurum…

Çok şükür hudut kapısı statüsünde, uluslararası uçuşlara açık güzel bir havalimanımız var. Kara yolları ağının üzerindeyiz. Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin bir parçası olmaya adayız, bir gün hem yük trenlerin hem hızlı terenin merkez üssü haline geleceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle İpek Yolu'nun önemli ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekmişti. Evet, Türkiye Çağdaş İpek Yolu'nun en önemli ülkesi, Erzurum da hiç kuşkusuz en önemli şehri...

İşte bu vizyonun bir parçası olarak Erzurum’un sırtını denize dayamasını hayati önemde bir zaruret olarak gördük hep. Yanlış hatırlamıyorsam DAP projesinin stratejik hedefleri sıralanırken Erzurum'un liman bağlantısının önemine vurgu yapılmıştı. Evet, Karadeniz Bölgesi'nin tüm ulaşım modları ile Erzurum üzerinden Doğu Anadolu’ya, Kafkaslara ve tüm Asya’ya bağlanması şehrin kaderini değiştirecektir.

Erzurum-İspir-Rize yolunu ve buradaki muhteşem tünelleri bu bakımdan çok önemsiyorun, alkışlıyorum, emek verenlerden millet razıdır, Allah da razı olsun diyorum. Karadeniz’in doğu ile demiryolu ağıyla da kenetlenmesi bu büyük hayali gerçeğe dönüştürecektir.

Şehir, büyük kaynaklar aktarılan, teşviklerle desteklenan hayvancılık ve gıda sanayii, kış turizmi ve eğitim alanlarında ‘odak şehir olma’ vizyonundan hiç vazgeçmemeli. Bu altın zincire bir de ulaşımda parlayan yıldız olma vasfını ekledik mi tamamdır.

21. Asrın Türk Asrı olması hayali inşallah gerçek olacak. Bu genel manada kızıl elmamızdır! Yerel kızıl elmamız da Erzurum’un modern ipek yolunun önde gelen kenti olmasıdır. Bunun için sarf edilen samimi gayretler hiç şüphe yok ki tamamına erecek; Erzurum, bölgenin ve ülkenin zirve şehri ya olacak, ya olacak. Torunlarımız muhakkak görecek bunu, ha gayret biz de görelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.