Çiğdem Ilıcalı seçildi, başkanlık yabancıya gitmedi ama...

O koltuk boş kalacak…

İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçiminin adıdır organik tarım.

Mevcut şartlar ve yaşanan gelişmeler, organik tarımın önemini artırdı ve bu konuda da bir bilinç oluştu.

23 Mayıs 2021’de vefat eden Nazmi Ilıcalı, sadece Erzurum’da değil, Türkiye’de organik tarımın öncülerindendir.

Organik ürün ekimi ve satışı ile sembolleşen ve adı kamuoyunda ‘Organik Nazmi’ye çıkan Ilıcalı’nın başkanlığını yaptığı Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği, organik tarım konusunda çok önemli işlere de imza attı.

Özellikle kamuoyu, Halk Ekmek’e satılan organik buğday satışı ile rahmetli Nazmi Ilıcalı ve derneğe sempati duydu, takdirde bulundu.

Dernek, kısas sürede arpa, buğday, yulaf ve çavdar üretimi ile ödüle de layık görüşen bir dernek de oldu.

***

Nazmi Ilıcalı’nın vefatından sonra 100’e yakın üyesi bulunan dernek başkanlığına kim gelecekti?

Önce geçici olarak Bünyamin Yakut getirildi.

Daha sonra genel kurul yapıldı ve eşi gibi emekli öğretmen olan, aynı zamanda birliğin kadın komisyonu başkanlığını yapan Çiğdem Ilıcalı, Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği başkanı oldu.

2002 yılından beri Mumcu semtinde faaliyet gösteren dernek binasında ne var ki Çiğdem Ilıcalı, eşinin koltuğuna oturamıyor. ‘’Onun yeri doldurulamaz. Eşi de olsam ben o koltuğa layık değilim’’ diyen Çiğdem Ilıcalı, başka bir odada oturuyor ve eşinin koltuğunu boş tutuyor.

Nazmi Ilıcalı’nın odasına bile giremeyen ve bu konuda duygusallığı dorukta yaşayan Çiğdem Ilıcalı, organik tarımın gelişmesi için eşinin bıraktığı yerden bayrağı taşımaya devam edeceğini söylüyor.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : İyi mazeretler bulmayı başaranların, başka şeyler başarabildiği çok nadiren görülür! (Benjamin Franklin)

DUVARIN DİLİ : Gittiğim yol yol değil de, manzarasını seviyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nesrin YILDIZ 2023-09-02 14:26:32

Rahmetli Nazmi ILICALI organik tarım konseptinin rol modelidir.. Akademisyenlere katalizör olmuştur. Çalışmaya ve araştırmaya itmiştir. Unutulmaz. Elbette arka plandaki SAKİN GÜÇ , KIYMETLİ EŞİ ÇİĞDEM HANIMDIR. Kendisini yürekten tebrik eder başarılı çalışmalar dilerim. Nazmi abmizin mekanı cennet olsun. Ailecek çok severim Ilıcalı ailesini.