Geçen yıl bu zamanlardı. TÜYAP fuarında karşılaşmıştım Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ile.

Çocukları ile beraber gelmişti ve kitap reyonlarını dolaşıyordu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ü de aynı fuarda görmüştüm ve başkanın çok kitap okuduğunu biliyordum ama açıkçası Sunar’ın kitap ile arası nasıl, pek bilmiyordum.

Geldiği fuardan poşetler dolusu kitap ile çıkmış ve burada kendisi ile ayaküstü sohbetimizde kitap kurdu olduğunu öğrenmiştim.

Geçtiğimiz günlerde de gençler ile zom üzerinden bir söyleşi haberinde de evinin bir odasının kitaplar ile dolu olduğunu gözlemlemiştim.

Kitapla, okuma ile arası iyi başkanın şimdi de yazdığını görüyorum.

Sosyal medyasından paylaştığı bir şiir ile onun aynı zamanda yazan biri olduğunu öğrendim.

Ben böyle okuyan, yazan, çizen adamları oldum olası seviyorum, Sunar başkan da bu farkındalığı karşısında hayranlık uyandırdı bende.

***

SONBAHAR adını verdiği şiir ile taraftarlarını değil, seçmenlerini de şaşırtan Muhammet Sunar, bir de aynı paylaşımda dron ile havadan Palandöken görüntülerine yer vermiş.

Müzik eşliğinde bir klip tadında verilen görüntüler de en az kendisi tarafından kaleme alınan ve paylaşılan şiir kadar iyi olmuş ama bir eksiklik var.

Sunar, bir şekilde bu görüntüler üzerine de o şiiri kendi sesiyle seslendirmeliydi diye düşünüyorum.

Sanırım kendi sesiyle okusaydı şiiri çok daha güzel olurdu ve sırıtmazdı.

Bu benim son kararımdır diyor, o şiiri paylaşıyorum:

Yeniden sarıya vurdu yapraklar/radyoda sonsuzluk soloları başladı/ ölüm bir daha uzandı/ şehrin ölgün çehresinde/ kedi renkleri ufak adımlarla/ pencere önlerinde yeniden/ iskemle sigara öksürük/ en mutena yerinde tutuyor/ hayatın insanlarını/ tuttukça sarı yor/ çün ölüm/ bir yaprağın içinde uzanmaktadır şimdi..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Bilgeliğin yolu çok bilmekten değil, dinlemekten geçer! Bu yüzden dünyada az bilge, çok ukala vardır!

DUVARIN DİLİ : Gel beraber alalım nefesimizi sevdiğim, sensiz boğazımdan geçmiyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.