Yıkımı gerçekleşmeyen o bina yüzünden müze açılamıyor.

Püsküllü bela!

Açılışa hazır hale gelen ama bir türlü o açılışı gerçekleşmeyen Erzurum Müzesi’nin başı yanındaki bir bina yüzünden dertte.

Kentsel dönüşüme giren ama mahkemelik olunduğu ve henüz bir karar çıkmadığı için yıkımı yılan hikayesine dönen 6 katlı apartman, müze için adeta ‘püsküllü bela’ halini aldı.

Görüntü kirliliğine yolaçan binanın ne zaman yıkılacağı merak konusu haline gelirken, bizleri 7 asır öncesine götürecek materyallerin de içinde yeraldığı görkemli müzenin açılışı da ‘yalan’ oldu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz da Millet Bahçesindeki 11 bin metrekare alana sahip 2 katlı devasa müzeyi görmeye gelenlerin beğendiğini ama finalde kesin, ‘’Bu binanın burada ne işi var?’’ dediğinden yakındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da müdahil olduğu binanın bir an önce yıkımını beklediklerini söyleyen Almaz, bugün yaşanan olumsuzluklardan dolayı Yakutiye Belediyesi eski başkanı Ali Korkut’a sitem etti.

***

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Eğer insanları yargılarsan, onları sevecek vaktin kalmaz! (Teresa)

DUVARIN DİLİ : Kapıyı göstereceğimiz yerde, anlayış gösterdik, ondan böyle oldu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.