Korona virüs ardından zam zam zam derken tabi ki paramızın enflasyon canavarına karşı dayanamayıp eridi.

Karşılığında Asgari ücretli, memur işçi ve tüm kamu çalışanlarına tam bir ana şefkatiyle yaklaşan devletimiz tüm çalışanlara elini uzatarak gerekli desteği verdi ve vermeye de devam ediyor.

Devlet Hiçbir kamu çalışanını enflasyon canavarına yedirtmedi.

Aslında zam yerine enflasyonu indirebilme şansımız olsa bu zam’ lara da gerek kalmayacak ama şuan oldukça zor görünüyor.

Şimdi bir KYK lıların faizleri silindi yani son 1 ay içerisinde baktığımızda

Asgari ücreti 5500 TL yaptı

Memurlara % 42 zam yaptı

KYK borçlarındaki faizi sildi ki evet olması gerekeni devletimiz fazlasıyla yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Şimdi gelelim asıl konumuza

İstihdam sağlayan-sgk primi ödeyen-ülke ekonomisine katma değer sağlayan milyonlarca KOBİ nin beklediği sgk ve vergi affı - yapılandırma -matrah artırımı torba yasaya eklenmedi. Böyle giderse bu kriz ortamında yakında ortada esnaf-kobi kalmayacak çünkü Üç kuruşluk banka hesaplarına bile kısıtlama geliyor.

Korona virüsün başladığı andan itibaren bugüne kadar asıl zor durumda olan ve bu ülkenin kılcal damarı ve deyimi yerinde ise tüm yükü sırtlayan KOBİ leretorba yasadan çıkacak affı bekliyor.

Hep son plana atılan KOBİ lere de devletin yeniden destek olması ve sesini duyması gerekmektedir. Çünkü gidecek başka bir yerleri yoktur.

Ben bunların bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum

1 – Bir an önce tüm esnafa sicil affı gelmeli

2 – SGK da borç faizleri silinip mantıklı ödeme takvimi oluşturulmalı

3 – Acilen son 10 yılı kapsayan vergi affı çıkarılarak10 yıldır tahsil edilemeyen cezalar silinmeli faiz kısmı tamamen affedilmeli

4 – Banka kredi borçları yeniden yapılandırılmalı

5 – Zor durumda olan KOBİ ye devletin maddi olarak yardım etmeli ve durumunu kurtarana kadar devlet destek vermeli hatta gerekirse durumunu kurtarana kadar uzun vadede faizsiz kredi verilmeli.

6 – Emekli olduklarında en az maaşı alan ve 2 veya 3. Sınıf sağlık sisteminden yararlanan Kobi lere gerek maaş gerekse sağlık sisteminden en iyi şekilde yararlanması için her türlü destek sağlanmalı,

7 – Ülkemizi bu zor durumda kurtarabilmek adına kayıtsız şartsız Özellikle tarım alanında üretim seferberliği başlatılması hususunda gereken adımların atılmasını ümit ediyoruz. Tek kurtuluşumuz üretimden geçiyor.

Yukarıda yazdıklarım uygulanması halinde KOBİ nin ayakta kalması demek ekonominin ve istihdam ın artması demektir.

Her kamu vatandaşına sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayip Erdoğan’ dan aynı hassasiyeti ülkemizin kılcal damarını oluşturan KOBİ lere de göstermesi hususunda temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.