8 Mart 2020 günü, yani Dünya Kadınlar Gününde Erzurumlu kadınlar olarak kendi hikayelerini yazmamaya başladılar.
Hem de “Bizim için emek ve ekmek meselesi, her zaman memleket meselesidir” diyerek.
İşte bu süreçte ‘Covit-19’ denilen asrın belası dünyayı sardı.
Aylarca sokağa çıkamaz olduk, sosyal hayatımız durdu.
Şimdi de ekonomik krizle resmen cebelleşiyoruz.
Sayıları iki elin parmakları kadar olan KADAMA Kadın Kooperatifi çatısı altında toplananlarise tam27 ay sonra bu kez yüzlerce kadın ve 750 ayrı üretim çeşidiyle karşımıza çıktılar.
Ve de ‘KadamaCafe’, ‘Kadama Konak’, ‘Kadama Yeşil Yakutiye’, ‘Kadama Meyve Kurutma Tesisi’ ile hayatımızın içine girdiler.
Başarıdan başarıya koşan kadınlar,lor dolmasından mantıya, keteden böreğe, iğne oyasından ehrama, dantelden karnavas bezine, kurutulmuş ve paketlenmiş meyve- sebze ile üretime katkıda bulunmaya devam ediyorlar.
“Siz yoksanız, biz noksanız” sloganıyla yola çıktıklarına dikkati çeken KADAMA Yönetim Kurulu Başkanı Canan Uçar düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
Bu kooperatif; kadına ve emeğe değer verenler için bir yolculuk kitabı; Erzurum’u ve geçmişini bilenler için geçmişten geleceğe bir avuç azık, masal severler için büyük bir sevda masalıdır.
27 ay içinde 3 tescilli markaya, 750’nin üzerinde ürün çeşidine, üretim, paketleme, satış izinlerine, kendi barkod sistemimize sahip olduk. Ürünlerimizin Erzurum’un turizm yüzü olan otellerde tanıtılmasının, ulusal e-ticaret pazaryerlerinde ve internet yemek siparişlerinde var olmanın haklı gurur ve heyecanını sizlerle paylaşmak istedik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.