Seyyah olup bu alemde gezinirken, yolumuz bu kez Doğu Türk'e düştü. Bu mesleğin kaderidir, bir o yana, bir bu yana savrulup durursun.

Her neyse, bundan böyle fikir ve düşüncelerimizi burada paylaşacağız. Onaylayan da olur, karşı duran da; bu da çok doğaldır.

Gün gelir, kıt aklımızla felsefe yaparız, gün gelir, aşktan dem vururuz, gün gelir siyasete girer, gördüklerimizi, duyduklarımızı aktarırız.

Siyaset demişken, birkaç gündür yazmayı düşündüğüm İYİ Parti'den bahsedelim. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Sayın Melih Kırkpınar'la iki çay, bir kahve içimliği sohbetimiz olmuştu. Daha önce de yazmıştım, İYİ Parti'ye uğrayanlar bilir, "bana ters gelir, işim olmaz," diyenlere de bir şey demeyiz; ama il başkanlığına gidip bir çay içmelerini de tavsiye etmeden edemeyiz.

İlk çayımızı yudumlarken, "başkan," dedim, "çalışmalarınız ve kurduğunuz sistemle gerçekten övgüyü hak ediyorsunuz."

Güldü, "hiç kimse tek başına başarıya ulaşamaz," dedi ve masalarında çalışan gençleri işaret ederek, "bu bir ekip işidir, önemli olan inanarak çalışmaktır."

"İnanmak demişken, siz İYİ Parti'nin Erzurum'da başarılı olacağına inanıyor musunuz," diye sorunca, "tüm kalbimle inanıyorum, hayatımda başaramayacağım bir işe asla girişmedim, başarılı olmanın yolu ise, iyi ve inanan bir ekipten geçer. Demin de dedim, hiç kimse tek başına başarıya ulaşamaz!"

"Peki, Erzurum'da güçlü olan AK Parti'nin tek rakibi sizin partiniz. Şu andaki hal ve gidişinizden bahsedecek olur isek, bunu nasıl görüyorsunuz?" Diye sorunca, masasının üzerindeki kağıdı göstererek, "ülke genelinde çeşitli firmaların yaptırdığı anket ve araştırmaların hepsini sıkı sıkıya takip edip, kendimizce değerlendirme yapıyoruz ve görüyoruz ki ülke genelinde müthiş bir yükseliş içindeyiz. Bu yükselişin Erzurum'da da olduğunu görmekteyiz. Partimiz 'iyilerin evi' olduğu kadar 'umut evi ' de oldu. İktidar her ne kadar algı ile yönetmeye çalışsa da halkımız gerçeklerin farkında, bu genelde de böyle yerelde de!"

"İlçe başkanlıklarınızda durum nasıl, yakından izlediğinizi biliyorum!"

"Her bir ilçemizin başkanları ve yönetimleri inanarak ve güvenerek çalışmaktalar, buda Erzurum'da ilgiyi ve güveni pekiştirerek partimiz her geçen gün yukarı taşıyor! Erzurumlu olarak biz elimizden geleni yapıyoruz, gerisi de sandık gelince Erzurumluya kalmış! Göreceksiniz, ülke genelinde ve yerelde ittifakımızla birlikte patlama yapacağız!"

"Kolay gelsin," diyerek kahvemizi de içtik. Yok, fincanımı fal için çevirmedim, bilirim ki siyasette fala değil, gerçeklere bakılır!

Gerçekleri de elimizden geldiğince, aklımız yettiğince buradan aktaracağız, hangi parti olur ise olsun, övgüyü hak edenden övgüyü, yergiyi hak edenden de yergiyi esirgemeyeceğimizi altını çizerek söyleyelim ki, tarafsızlığımıza gölge düşmesin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.