İş dünyasında, kapanan şirket sayısının artış göstermesiyle, şirketlerin sürekliliğini sağlamak, kuruluş amaçları kâr elde etmek olan şirketlerin bu hedeflerini bir adım geride bıraktı.

Şirketler, kâr elde ederek büyüse de, kâr elde etmenin ötesinde bu seyre süreklilik kazandırmak daha önemli bir hedef oldu.

Kapanan şirket sayısında artış görülmesinin en önemli sebeplerinden biri, iş sürekliliğinin sağlanmamış olması...

Bir şirket, vizyonunu, misyonunu ve hedeflerini belirleyerek yola çıkmış olsa da, süreklilik planını oluşturmadan, ya büyük sorunlarla karşı karşıya kalmaya ya da kapanmaya mahkum !

Şirketlerin kâr elde etmesi, doğru kararlar alarak doğru sektörde, doğru faaliyet gösterdiğinin, doğru kanallarla işbirliği içinde olduğunun, verim aldığının, doğru fiyat politikaları uyguladığının ve müşterisini memnun ettiğinin göstergesidir.

Kâr elde etme süreci, şirketin süreklilik planı ile uygulanacak stratejilerle ivme kazanır.

İş sürekliliği, özellikle hizmet sektörü için önemli bir kavram...

Olası bir kriz durumunda, şirket prestijinin korunması, iş sürekliliğinin sağlanmış olması ile mümkün...

Nedir, “Süreklilik Planı”?

Süreklilik planı; ekonomik kriz, personelin işten ayrılması, teknolojik donanım kaybı, acil ve afet gibi durumlarda, şirketin zarar görmeden veya minimum seviyede zararla, faaliyetlerini önceden belirlenen seviyede yürütebilme becerisidir.

Risk ve kayıp hesaplamaları, riskleri karşılayacak sermayeyi ayırma, çözüm planlamaları, risk göstergelerine sahip olma, iş takibi, iyileştirme ve kriz ortamlarında yönetim faaliyetlerine devam etme yetisine sahip olma, ana hatlarıyla iş sürdürülebilirlik planını oluşturur.

Gelecek vadeden bir şirket olmak isteniyorsa, mutlaka iş süreklilik planı oluşturulmalıdır.

Doğru stratejik planlama döngüsü içinde şirketler geleceklerini tasarlamış olur.

Kriz ortamlarında uygulanmak üzere yönetim planı oluşturmak, olağanüstü bir durum karşısında müdahale planı geliştirmek, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı şirketi hazır kılar.

Kriz durumlarında çalışanların yapacakları işin ve sorumluluklarının belirlenip motivasyonlarının stabil tutulması, kriz durumunun şirket lehine çevrilerek, iş süreklilik planının işlerliğini kuvvetlendirir.

Bu sistem, diğer şirketler karşısında ciddi bir üstünlük sağlayıp, rekabet gücünü artırmaktadır.

Kriz süresi kontrol altında tutularak, şirkete hızlı hareket edebilme kabiliyeti kazandırılır.

İş sürekliliğinin sağlanmasıyla, şirket içinde ve dışında her anlamda güven ortamı oluşturulur, şirket itibarı artar...

Başarı, artık daha yakındır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.