Basından ve sosyal medyadan da hatırlayacağınız üzere 25 Kasımda başlayan 27 Kasım sonra eren Genel merkezimiz, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi federasyonların kapasitelerini geliştirip, sivil toplum bilincini ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırmayı ve ortak akıl ile bölgesel kalkınmayı hedefleyen Bölgesel İş Ağları Projesi (BİA Projesi) kapsamında İpekyolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) üye dernek üyelerimiz ile TRA1 Bölgesi (Erzincan, Erzurum, Bayburt) sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, kalkınma Ajansı, kamu kurum temsilcileri, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından bütünsel yaklaşım ile tasarlanan sentez toplantılarında bölgesel sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı.

Buradaki amaç Ortak akıl ile belirlenen sorunlara, başta gençler olmak üzere, bölge insanının fikirlerini alarak, bölgesel kalkınma odaklı projelerin geniş kitleleri kapsaması adına başlatarak fikir maratonunda en yaratıcı ve yenilikçi fikirler TÜRKONFED ve İPEKYOLUSİFED Seçici Kurulu tarafından ödüllendirilmesi.

Ortak akıl ile bölgesel kalkınmaya odaklanan TÜRKONFED yürütücülüğündeki Bölgesel İş Ağları Projesi İPEKYOLUSİFED Fikir Maratonu başlamış bulunmakta.

İPEKYOLUSİFED Yönetim Kurulu olarak,

1 - “Kadının İş-Yaşam Dengesi Nasıl Sağlanır?,

2 - Yünlerimizin Değerini Nasıl Artırabiliriz?,

3 - “Kış Turizmi için Erzurum’a Gelen Turistlerin Şehir Merkezinde Zaman Geçirmesini Nasıl Sağlarız?”

Olmak üzere üç farklı alanda www.fikrimiz.org platformundan gerçekleştirilen fikir maratonu ile bölgenin yaratıcı enerjisinin bölge kalkınmasına dahil edildiğini, böylelikle katılımcılık ve kapsayıcılık sağlamaktayız

İPEKYOLUSİFED’ olarak Hedefimiz: Ortak akıl ile bölgeye artı değer katmak ve çözümün parçası olmak

FİKİRLERE ÖDÜL YAĞACAK

“Bölgemizin sorunlarının çözümünde uygulanabilir, yaratıcı ve sürdürülebilir fikirler arasından seçici kurulumuzun belirlediği her kategoriden beş olmak üzere toplam 15 fikir ödül verilecek.

Üç gün süren sentez toplantıları sonrasında bölgemize ait sorunları ve çözümleri üye derneklerimiz, STK’lar, üniversiteler, kalkınma ajansı, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcılar ile değerlendirdik. Ortaya çıkan çözüm odaklı sonuçları projelendirmek ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak uygulanabilir fikirleri hayata geçirmeyi planlanmaktadır” .

Katılımcılığı ve Kapsayıcılığı Artırmak için Dijital Bir Araç: Fikrimiz.Org

“Güçlü Kurum, Güçlü Bölge” ve “Güçlü Bölge, Güçlü Sivil Toplum” mottosu ile hayata geçirilen BİA projesi kapsamında, www.fikrimiz.org platformu üzerinden, dijital ortamda farklı kesimlerden toplanan fikirler bağımsız olarak değerlendirilecek.

İPEKYOLUSİFED’in bölgesel kalkınma projelerinde yön gösterici olacak.

3 Yarışma ile Fikir Maratonu Başladı

Ortak akıl ile bölgede ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmayı hedefleyen projeler geliştirilmesi, toplumun yaratıcı enerjisinin tüm aşamalara dahil olabilmesi ve katılımcılığı arttırmak amacıyla www.fikrimiz.org platformu üzerinden genel katılıma açık düzenlenen İPEKYOLUSİFED Ödüllü Fikir Maratonu üç ana temada başladı.

1 - Kadınların ekonomiye dahil olabilmesi için üzerlerindeki bakım yükünün (çocuk, yaşlı, engelli vb) azaltılması konusunda Kadının İş-Yaşam Dengesi Nasıl Sağlanır?

2 - Bölgenin önemli değerlerinden yün ve yünlü ürünlere olan talebin düşmesi nedeni ile küçükbaş hayvanların yünlerinin yakılarak veya gömülerek imha edilmesinin önüne geçmek amacıyla Yünlerin Değerini Nasıl Artırabiliriz?

3 - Kış turizmi için Erzurum’a gelen turistlerin şehir merkezine çekerek, görülecek yerleri ziyaret etmesini, bölgeyi daha iyi tanınmasını nasıl sağlarız? Çözümün nasıl parçası

Ben Erzurumluyum ben Erzurum için bir taşın üstüne bir taş koymak istiyorum diyen genci, yaşlısı, kadını ve erkeğini bölgesel kalkınmaya yön verecek olan bu yarışmaya benimde bir fikrim var diyen herkesi davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.