Yeni Nesil Üniversite projesi adı altında tasarım ve vizyon arayışlarını sürdüren Erzurum Atatürk Üniversitesi, tıpkı ODTÜ gibi, tıpkı İTÜ gibi yeni bir dekanlığı daha vizyona soktu.

Öğrenci Dekanlığı!

Tarihinde ilk defa yeni bir dekanlığı devreye sokan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, çiçeği burnundaki bu dekanlığın başına da daha önce Mühendislik Fakültesinde bir dönem dekanlık yapan Prof. Dr. Yaşar Totik’i getirdi.

Öğrencilerin başta eğitim olmak üzere, her türlü sosyal ve kültürel sorunları ile de ilgilenecek olan Öğrenci Dekanlığı’na, ay itibariyle start verildi.

Dekan Yardımcılığına da Doç. Dr. Meral Oltulu ve Dr. Öğretim Üyesi Fuat Karabulut’un getirildiği dekanlık şimdilik kampüste yeralan Mühendislik Fakültesinin bulunduğu binada hizmet verecek.

Bu Dekanlık sayesinde rektör olarak Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dekan olarak da Prof. Dr. Yaşar Totik tarihe geçtiler.

Bir nevi Öğrenci İşleri Dairesi’nin görevini de yürütecek olan Öğrenci Dekanlığı’nın kurulmasına kuşkusuz en çok da öğrenciler sevindi.

Bu dekanlık ihdası ile Atatürk Üniversitesi aynı zamanda çok uluslu öğrencileri bünyesinde barındıran Türkiye’de ki bir çok Üniversitelerin arasına girmesiyle de daha da kıymet kazandı, popüleritesini artırdı.

Sanırım aşağıda görevlerini izah edeceğim yeni dekanlık ile ilgili haberi ilk yazan olarak da ben fakir de tarihe geçmiş olacak!

***

Eveet.

Özetleyecek olursak, bu dekanlığın amacı; Üniversitenin misyonu ve vizyonu doğrultusunda, öğrencileri doğrudan ilgilendiren konularla ilgili olarak akademik ve idari birimler arasında Atatürk Üniversite'sinde geçirdikleri eğitim süresince koordinasyonu sağlamak, öğrenci sorunlarını gözlemlemek ve bulguları çözüm önerileri ile birlikte yönetime sunmaktır.

Ayrıca verimli, sorunsuz bir öğrenme ortamının oluşturulması ve eğitim-öğretimin niteliğinin artırılmasına yönelik dekanlıklar, bölüm başkanlıkları ve üniversitedeki tüm birimler ile işbirliği yapmaktır.

Öğrenci Dekanlığı, öğrencilerin karşılaşacakları barınma, yemek, ulaşım ve sağlık gibi temel sorunları tespitinde ve çözüme kavuşturulmasına katkı, kültür-sanat-sportif faaliyetlere kazanım sağlamak ve kampüs hayatına uyumlarını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunur.

Bu kapsamda Dekanlık, öğrencilerin üniversitedeki akademik ve yaşam kalitesi ile ilgili önerilerini, soru ve sorunlarını paylaşabilecekleri çözüm odaklı bir birimdir.

***

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Kim yaşar dikenin himayesinde? Dikenin itibari gül himayesinde! (Mevlana)

DUVARIN DİLİ : Mesafeler umrumda değil. Çünkü aynı gökyüzüne bakıyoruz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.