Naci Elmalı’nın Necip Fazıl kitabından sonra Atatürk ve Erzurum kitabı da yolda!

Allah eksikliğini vermesin.

Erzurumlu araştırmacı yazar, tarihçi ve arşivci Naci Elmalı yaptı yapacağını, Cumhuriyetin 100’ncü yılı anısına Mustafa Kemal Paşa ve Erzurum adlı bir eser için de kolları sıvadı.

Basımı halen matbaada devam eden Necip Fazıl ve Erzurum kitabından sonra Milli mücadele dönemi, kongre için geldiği ve 57 gün kaldığı Erzurum’da Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarını kaleme almaya başlayan Naci Elmalı, bunun için önemli miktarda bilgi ve belge temin etti.

İlk defa CIFIT ÇARŞISI’na kitap ile bilgi veren Naci Elmalı, çıkaracakları kitapta kesinlikle Atatürk’ün hem de Erzurum ile ilgili daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve görülmemiş fotoğraflarına da yer verdiklerini söyledi.

Elmalı’ya göre hele bir fotoğraf var ki Atatürk’ün şimdiki Öğretmenevi’nin giriş kapısına bakan askeri tesisteki hamama girerken ki görüntüsü çok ilgi görecek!

Hiçbir yerde yayınlanmamış bu ve daha buna benzer hazine değerindeki bir çok fotoğraf da Milli Kütüphane’deki Atatürk Arşivine dahil olacak.

İdadi adı verilen hamam sonrası çekildiği belirlenen bu fotoğrafın yeralacağı kitapta ayrıca Kazım Karabekir paşa ve bir kısım zevat ile beraber hamam önünde tarihi bir sohbete de yer verilmiş.

Atatürk’ün Erzurum’da kaldığı süre içerisinde 2 defa bugün Köşk Aile Çay bahçesindeki Vali Nüzhet-ül Hazra köşkünde davete gittiği de kitapta konu olarak işlenecek.

Bu arada, 1924 yılında Erzurum Lisesi’nde öğrenim gören bir öğrencinin o dönem Atatürk ile ilgili 5 gün süren, bir gazetede yayınlanan bir anı tefrikası da kitapta olacak.

Sabırla yayınlanmasını bir kitap olacağı belli, emeğinden ötürü Naci ağabeye bin teşekkür, selam, saygı..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: İki tavşanı aynı anda kovalarsan hiçbirini yakalayamazsın! (Kızılderili atasözü)

DUVARIN DİLİ : Gerçekçi ol insafsızı iste...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.