Ukrayna!

Ukrayna’yı Rusya ham etti! Dağılabiliriz! Zelensky için kahraman(!) deyimi kullananlara, kahramanlığın nasıl bir şey olduğunu daha çok araştırmalarını tavsiye ediyorum. Zelensky, gerilla harbi deniyor(!). Düzenli Rus ordusu, topu, füzesi, uçağı ile bomba yağdırıyor. Hastane, okul dinlemiyor; vuruyor! Ukrayna Ordu’su ne yapıyor, sokaklarda ellerinde silahları köşeleri tutmuş, dümdüz arazide bekliyorlar. Bir top atsan hepsi imha olacak vaziyetteler ve maalesef öyle de oluyor! Bekliyorlar! Galibiyetten söz ediyorlar!

Bu bana çok garip görünüyor!

Zelensky, kendi işini yapmalıydı. Sekiz yıllık geliyorum diyen Rus tehdidine tedbir olarak ne yapmış; hiçbir şey! Niye yapmamış; burası karanlık, bilinmiyor! Sadece Rusya’yı kışkırtmış!

AB ve ABD’yi savaşın içine çekmeğe çalışıyor; görünüşte tabii ki! İşin arka yüzünü, arkadaki pazarlıkları bilmek zor, ileride tarih bunları yazar; kaçamaz! Belki de Zelensky’in görevi buydu! Belki de Rusya’yla belki başka devletlerle anlaşmalıydı! Bedelini kendinden olmayan bir sanatçıyı başına getiren Ukrayna ödedi!

Bundan sonra ne olabilir diye düşünüyorum! Rusya istediği Ukrayna topraklarını ilhak ettikten sonra Ukrayna’ya bir kısım Ukraynalılar dönerler! Rus alfabesini ve dilini kullanırlar; Rusya yönetimini seçmek için oy kullanırlar!

Ben televizyon ekranlarında ellerinde çubuk, harita başında ya da Ukrayna’ya gidip oradan fotoğraf paylaşan köşe yazarlarına, taktik anlatan subay, emekli subay, öğretim üyelerine çok fazla katılmıyorum. Sebep, gidişat, sonuç, para ve güçleri takip ettiğinizde sonucu görebiliyorsunuz!

Hasankale Güncellenmeli!

Hasankale, gözümün ışığı! Gerçekten tabiatını, kaplıcalarını, ekmeğini, çayını, suyunu çok severim. Bunu beni tanıyanlar bilirler. Babaannem Hasankale’ye gidince nefes alabiliyorum, orada nefesim hiç darlanmıyor derdi.

7 Mart 2022 tarihinde Nevşehir’in bir ilçesindeki kaplıcalı bir oteline bir grupla gittik! Otel tek kelimeyle harika, temiz, kullanışlı, ferah, ekonomik! Nasılsa gelmişler burada yemek yeme zorundalar diye bir düşünce yok! Otel 600 kişilik, rezervasyon için beklemek zorundasınız! Lokantasında pide 25.00 TL, 1.5 litrelik su 4.00 TL, çay ücretsiz! Yirmiye yakın otel yapılmış, diğerleri aynı mı diye araştırdım! Kaldığımız otele kafileler gidip geliyorlar, hareketli ve diğer oteller ise kimi sezonu bekliyor kimisi az hareketliler!

Hasankale’nin niçin vızır vızır çalışan otelleri olmasın? Biz gençliğimizde Rize, Trabzon, Giresun ve daha birçok şehirden insanlar gelirlerdi, kimi otelde, kimisi çadırlar kurar kalırlardı!

Hasankale kendisini güncelleyemedi, vizyon yakalayamadı ve bugünkü duruma geldi. Oysa ufuk frekansı yüksek yöneticiler, profesyonel turizmci, işi iyi bilen peyzaj mimarlar, mühendis ve liyakatli seçtikleriyle gerçekten cennet olabilir ve büyük paralar kazanabilir, birçok turistik iş yerlerine sahip olabilirdi! Olmadı! Bir devre mülk yapıldı, bitirilemedi!

Geç mi kalındı; zaman olarak geç kalmışlık olsa da bugün üzerine düşülerek doğru işler yapıldığı takdirde niçin olmasın; yeni bir turizm cenneti yapılabilir!

Yeter ki insanlara güven, temizlik, sağlığa uygunluk, huzur, hizmet sağlanabilsin; insanlar gidecek yer arıyorlar!

Covid 19!

Tedbir almıyoruz, bıraktık, devlet de zorlayıcı tedbirlerin yakasını bıraktı! Kalabalık yerlerde maske takanlarla takmayanlar yan yanalar artık!

Aşı ve PCR testi de artık ihtiyari!

Artık aşı olmak, maske kullanmak ve mesafeye dikkat etmek sadece nezaket ve insanlara saygı duymamıza, merhametimize kaldı!

Lütfen nezaket gösteripsaygı duyalım, başkasının hastalanmaması daha çok bizim kendi elimizde!

Lütfen!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.