Kara hayatımızın renklerinden birisi. Ölümü, kederi, cehaleti, kaynağı gayri meşru parayı renginde barındırmış; kara!

İnsanların beyinlerinde oluşturdukları düşüncelerinde bulunan karakutular; önyargı ve bilgi eksikliğinin ortak imalatı!

Hatada ısrar! İçindeki durumu düşünmeden kabullenmek! Aktarılan söz ile hayatına yön vermek! Anlatılanla dini hayatını sürdürmek! Başkalarının anlattıklarıyla sürdürülen insan ilişkileri! Başkalarının anlattıklarıyla siyasi taraftarlık! Öcü diye dışlanan fikirler, fikirlerimiz! Başkaları ne der diye ertelenen tekrarı olmayan hayatlar, eylemler!

İnsanları tek kelimeyle tanımlamak! Hep başkalarının onaylarını beklemek! İnsanlardan nefret etmeler, bir insana, bir topluluğa veya hayvanlara duyulan kin; gösterilerden, protestolardan, sanattan, konserlerden nefret etmek; karakutulardan!

Cumhuriyetten, demokrasiden, özgürlüklerden nefret etmek; karakutulardan! İnsanları “ben” yönetmeli ve yönlendirmeliyim, “benden” başka fonksiyonel olmadığına inanmak! Ne kötü karakutular!

Uçak düştükten sonra karakutular açılır, kusur nerede aranır!

İnsanın karakutusu düşmeden açılabilmeli! İnsanın beynindeki karakutu insanın başına istenmeyen işler gelmeden tamir edilebilir özelliği taşır; farkında olmak yeterlidir. İnsan düştükten sonra karakutusu açılmaz genelde; magazin yönü ağır basacağından sebepler ve sonuçlar değer kazanmazlar. Birçok hayatlar kısa döngü ile döner dururlar, karakutunun ürettiği parazit düşünceler etrafında.

Özgürlük kısıtlayıcı karakutular vardır, beyinlerini dışarıda bırakıp ait olmakla tehlikelerden daha güvenli limana sığındıklarını sanan insanlar gibi!

Aydınlanma insan düşüncellerindeki ipoteği, karakutuları ve karakutuların insanlara verdiği zararın şiddetini azaltır!

O yüzden insanları tanımlarken kara’dan başlanır ve insan beyaz’a döndükçe hayatı daha anlamlı hale gelir. Beyaz düşünceli ve davranışlı insanlar hayatlarının anlamlarını bulan soruları ve bunların derinliklerini araştırma ihtiyacı hissederler. Karakter yüksekliği karakutunun ürettiği toksinleri bertaraf etmekle elde edilebilir. Daha düşük insan karakterlerinde karakutuların daha aktif olduğu ise inkâr edilemez.

İnançlar, inançları inkârlar, siyasal eğilim konusunda taraftar kazanma histerisi de böyledir. Kendi inancını başkasına illa da kabul ettirmek ve karşı inançları yok veya yanlış sayan tezler sunmak; karakutunun içindeki bilgilerin eksik, siyasi, nezaketsiz ve geçerli olmadığını düşündürmektedir.

Karakutu; adaleti, nezaketi, iletişimi ve bilgi gibi kutsal değerleri tanıyıp, barındırmaz!

Herkes karakutusuyla yüzleşmeli ve gereğini yapmalıdır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.