Dünyanın gündemi acı, kan ve gözyaşı… Ülkemizin gündemi Dilan Polat’ın paraları. Memleketimin ahalisinin derdi tasası ise ‘Hacının yağ akımı’ ile ünlenen bir lokantacının ‘Yağı üzerine dökmesi’.

31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için geri sayım başlamışken, şehrin sorunlarını konuşup tartışmak yerine bomboş işlerle zaman geçirip, ileri geri konuşup, sonra da bizden bir şey olmaz deyip hayıflanıyoruz. Enteresan olan siyasete hazırlananlarında bir gündemi olmaması.

Derken yapılan bir araştırma zekâ seviyemizi de tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. Yurt genelinde yapılan en zeki şehirler araştırmasında Eskişehir, Ankara ve İzmir ilk üçe girerken, bizim memleket ise listede 56. sırada yer aldı, iyi mi..?

Devletin kurumu TÜİK verilerine göre; suç oranı en düşük olan 10 şehirden birisinin, narkotik açıdan 19 tane riskli okulu bulunan Erzurum olduğunu öğrendik. Erzurum’da suç oranı yüz binde 196 olarak belirlenmiş. Yani nüfusa kıyasladığımızda kentte, bin 470 tane suçlu olduğu ortaya çıktı, gururlandık..!

Erzurum’un hemen her tarafında boş ve terk edilmiş evler var. Bu evlerde ne kapı var ne de pencere. Sahi kim aldı bu kapı pencereleri? Madem güvenli bir şehirde yaşıyoruz insanlar neden çoğu mahallede evlerinin çevresinde nöbet tutuyor? Ya da insanlar neden bu kentten göç ediyor? Anlayan beri gelsin.

Demem o ki, ne küresel düşünebiliyoruz, ne yöresel davranabiliyoruz ne de töresel yaşayabiliyoruz..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Güvenli 2023-11-18 21:12:00

Kafamızı kaldırıp ilerilerde neler olduğunu anlamak yerine boş işlerle uğraşmanın neticesi bu olsa gerek.
Eline sağlık.

Avatar
Nesrin 2023-11-18 17:56:19

Batılı hükümetlerin ve büyük uluslar arası kuruluşların yaptığı da bu değil mi ? Asıl mesela dururken farklı konulara odaklanmak . Kafayı o yöne çevirttirmek. Demek ki halimiz ahvalimiz çakma küreselcilik....

Avatar
Recep Yıldırım 2023-11-17 13:04:36

Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Ankara, Samsun, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kocaeli, Gaziantep, Konya, Sakarya, Osmaniye, Hatay, Manisa, Tokat, Balıkesir, Kayseri, Kahramanmaraş, Trabzon, Aydın, Elazığ, Çorum, Şırnak, Batman, Bingöl, Malatya, Mardin, Ordu, Tekirdağ, Uşak, Edirne, Muğla, Niğde, Adıyaman, Denizli, Erzurum, Kastamonu, Kırıkkale, Muş, Rize, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Çanakkale, Düzce, Eskişehir, Giresun, Karabük, Nevşehir, Sivas, Bitlis, Burdur, Kütahya, Aksaray, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bolu, Erzincan, Gümüşhane, Kars, Van, Yalova, Yozgat, Bilecik, Çankırı, Hakkari, Isparta, Kilis ve Siirt’te yapılan MERCEK-4 operasyonlarında 891 ruhsatsız silah yakalandı. Son yılların en başarılı İçişleri bakanı iş başında

Avatar
mehmet özkan 2023-11-17 12:57:21

Her satırı doğtu, her paragrafı gerçek. ne diyeyim tebrikler. yüreğine sağlık sayın Dursun

Avatar
Haluk Özmen 2023-11-17 12:56:19

Doğrudur aynen katılıyorum altinada ismimle imzamı atıyorum