Gül bahçeleri, gönüllerin arka bahçesidir. Güzel sözleri biriktirdiğim bir ajandam var! Orada gezinirken, nefes alabiliyorum. Her biri insan olmam için uyarıp duruyorlar. Öğütler demeti. Ne kadar da ihtiyacım varmış gül bahçesi öğütlerine!

İnsanlar vardır; dünyayı güzelleştirecek yüreğe, zevke sahiptirler. Sadi gibi, ağzında gül, elinde gül yaşayan düşünürler, felsefe adamları, sosyal bilimciler, psikolojinin uzmanları dünyayı güzelleştirecek öğütler saçmışlar! Çizgiler, renkler sunmuşlar asırlara!

“Kendi kusurunun hamalıyken, başkalarının kusurunu kınamayın”! demiş mesela, Sadi!

“Gönlünün dertli olmasını istemezsen, dertli gönülleri dertlerinden kurtar”. Sadi.

“El âlemi ayıplarıyla anan bir kimsenin, senden de teşekkürle bahsedeceğini zannetme”! Sadi Şirazi.

Pandemi bir kısım özgürlüklerimizi elimizden alırken; daha çok okuma ve düşünme gibi ideal işlere yönelerek; özgürlüğü gasp edilmiş insanlar aklıma geliyor. Doğu Türkistan en önde!

“İnsan özgür doğdu ve her yerde zincirler içinde”. Jean J. Russo. “Falanca kişi kendini ötekilerin efendisi sanıyor ama onlardan daha fazla köle olmaktan geri kalmıyor” Jean J. Russo, diyor Toplum Sözleşmesi’nde!

Siyasal kordon insanı köleleştiriyor! Fransa’nın özgürlük savaşçıları siyasal kordona dolanmamış, bu yüzden özgürler!

“Hayatta olduğunuzun kıymetini bilmek bir ödüldür”. Sartre. Başkasıyla veya kendinle savaşın niye? Hayatta isen umut vardır çünkü sarılmak lazım o umuda!

“En acımasız nefretlerin temelinde bazen çok ufak nedenler yatar” diyor Voltaire. Onun gibi düşünsek ne olur?

“Hayatı yaşamanın iki yolu vardır, mucize olmadığını düşünmek ve diğeri de her şeyi mucizeymiş gibi yaşamak”! Albert Einstein. Cennetten Mucizeler Filminden!

“İyilik gerçek bir mucizedir”! Cennetten Mucizeler Filminden.

“Güzeli sevmek için yaratılmış bir ruh üzerinde çirkinliğin güçlü etkisi eksik olmaz” Stendhal! Kırmızı Siyah..

İyilik, kötülük; gerisi düşüncelerde ve eylemlerde.

Hayatın anlamını yakalayanlarla, hayatın anlam içerdiğinin farkında olmadan günübirlik hisleriyle yaşayanlar için kavga hep olacak!

Hatta kavganın, barışın, iyilik ve kötülüklerini anlamlandıramayanlar da olagelmişler her zaman!

Herkes eğitimi kadar iyi veya kötü!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.