Seçim ve Seçecek bulunur, Kırdıklarımızı Bulamayız!

Siyasi Fanatizm Terk Edilmelidir!

Ortada bir seçime gidiyoruz, bu seçimde taraflar var, normal. İsterdim ki seçim kampanyalarında ekonomi, rakamlar, gelinen noktalar, grafikler, başarılar, reel hedefler konuşulsun; maalesef bu ana başlıklar yok.

Bu ana başlıklar yerlerini hakarete, dinle ilgili söylemlere, kişileri yüceltmeyle ilgili methiyeler dizmekle sınırlı kaldı! Siyasi fanatizm, bir ülkenin insanları için kabul edilemez, bu çizgiye gelinmemelidir.

Kabul edilemeyecek asıl acı durumlar ise birçok fanatiğin seçimde kendileri gibi düşünmeyen insanları hainlikle, aptallıkla, hak batıl gibi suçlamaları ve sınıflara ayırmasıdır! Şiddetli kırgınlıkların, küskünlüklerin ve hatta şiddetin ortaya çıkmasıdır.

Hiçbir insan kendi düşüncesinden ve ne de seçimde bir tarafa meylini göstermesinden dolayı ne hain olur, ne batıla saplanmış olur!

Akraba akrabayla, bacı kardeşle, komşu komşuyla küs; insanlar kardeş gibi birbirleriyle büyüdüklerine düşman oldular, düşman tavrı sergiliyorlar adeta!

Bu akıl tutulmasıdır!

Dünkü PKK’lı bugün insanlara PKK’lı (!) diyor, dün Feto terör örgütüne maddi manevi destek vermiş, bugün insanlara Fetöcü diyor(!)

Etmeyin, herkes efendi efendi gidip oyunu kullansın, sonra kırdıklarıyla, yaraladıklarıyla sarılsın, helalleşsin!

Her vatandaşımızın sivri dil ve eylemlerden kaçınarak zorunlu olarak, bu milletin istikbali ve birlik beraberliği için aydın tavrı sergilemesi zorunludur.

Çözüm belli biraz okumak ve düşünmek. Eminim çok insan biraz aydınlanmaya başladığı zaman kendi kendisinin davranışlarını yersiz ve etik bulmayacaktır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.