Daha önce 3 isimle TBMM’de Erzurum’u temsil eden ailenin son ferdi Abdurrahim Fırat oldu..

4’ncü ‘Fırat’ devri!

Özellikle güney ilçelerde nüfusu en kalabalık ailelerden biri olan Fırat ailesi, tam 7 dönem sonra TBMM’ye bir vekil daha sokmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şu ana kadar 4 farklı isimle TBMM’de Erzurum’u temsil etme hakkını kazanan Fırat ailesinden sırasıyla Abdülmelik Fırat, Mehmet Fuat Fırat ve Abdulillah Fırat vekillik yapan isimler oldular.

Son genel seçimde tam 7 dönem sonra meclis kapısından içeri giren en son Fırat Abdurrahim Fırat oldu.

Demokrat Parti’den Erzurum mebusu olarak 1957’de 11’nci dönem mebusu olarak Abdülmelik Fırat ile ilk defa meclise giren ailenin bu üyesi, 8 dönem sonra, 19’ncu dönemde de DYP’nin milletvekili olarak mecliste 2’nci defa Erzurum’u temsil etme onurunu yaşamıştı.

Abdülmelik Fırat 2009’da hayatını kaybetti.

Daha sonra TBMM’den içeri başka giren isim de 15’nci dönemde Mehmet Fuat Fırat oldu.

7 Kasım 2011 tarihinde merhum olan Mehmet Fuat Fırat, tam 3 dönem mebusluk yaptı.

İlk olarak 1957’de Bağımsız olarak Erzurum mebusu seçilen Mehmet Fuat Fırat, 20 ve 21’nci dönem de bu defa Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak meclisteki yerini aldı.

Abdülmelik Fırat ve Mehmet Fuat Fırat’dan sonra Erzurum mebusu olarak TBMM’de gördüğümüz bir başka Fırat da Abdulillah Fırat’tı!.

1991 ve 1995 yıllarında Refah Partisi’nden Erzurum mebusu olarak seçilen Abdulillah Fırat, 19 ve 20’nci döneme adını yazdırdı, iki defa o onuru yaşayan Fıratların üçüncü ismi oldu.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimde bu defa sahnede ailenin fertlerinden biri, Abdurrahim Fırat vardı.

1966 doğumlu Abdurrahim Fırat, tam 7 yıl sonra 28’nci dönem mebusu olarak mecliste milletvekilli sıralarında oturan siyasetçi olarak görev için kolları sıvadı..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Tek bir kişinin yokluğu, çevrendeki tüm çokluğu hiç yapar! (Adele)

DUVARIN DİLİ : Zaten ağırlık yapıyordu. Aklımı başımdan aldığın iyi oldu...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer 2023-06-10 15:09:34

memlekete ne faydaları oldu? Hakkımı helal etmiyorum hiçbirine

Avatar
DavutSA®I 2023-06-10 09:58:25

Secere de verseydin, daha doyurucu bir yazi olurdu. Ayni sulalenin cocuklari da kim kimin amcasi-yegeni-oglu? Cunku bu kadar buyuk aile icinde akrabalik-mebusluk arasindaki iliski de merak konusu oluyor. InsAllah bir baska makalende okuruz. DavutSA®I, Ankara