Hepimiz eski günleri anıyor, hasret çekiyoruz. Hatıralarımızın olduğu binaların yıkılışına kızıyor, yıkanlara hayıflanıyoruz. Sevginin saygının, komşuluğun kısacası her şeyin eskiden daha iyi olduğunu söylüyoruz. Onu bırakın da şu yetiştirdiğimiz çocuklara bir bakın..!

Kız olsun erkek olsun ne yazık ki berbat bir nesil yetiştiriyoruz. Her dediklerini yapıyor, küfür söyledikleri zaman gülüyor, döktüğü her şeyi toplayıp, birisine yanlış yaptığı zaman üstüne kapanıp, komşulara, öğretmenlere polise karşı hep onun tarafında olup şımarttıkça şımartıyoruz. Allah aşkına ananız babanız sizi böyle mi yetiştirmişti?

‘Akşam ezanında evde olacaksın’ diyen babalardan, gece yarılarında çocuklarını sokaklardan toplayan, komşusunu rahatsız eden çocuğa ilk önce ana-baba kızarken, şimdi komşunun kapısına dayanıp, ‘Bizim çocuğa kızmışsın’ diye hesap soran ana babalar sizlersiniz. Okulda yaptığı yanlıştan dolayı öğrencisini uyaran öğretmeni, tehdit eden ana babaların devrindeyiz.

Daha 13-14 yaşında sevgili için, sigara için, uyuşturucu için birbirleriyle kavga eden çocuklar sizlerin eseri değerli Erzurumlular. Erzurum’a dışarıdan gelenler şehri bozdu mu diyorsunuz? Yanılıyorsunuz, Erzurum göç alan değil, göç veren bir şehir. Bu günah da vebal de bizim bilesiniz.

Yeni nesil hayatı, kavgayla, silahla, bıçakla, uyuşturucuyla, tehditle, kabadayılıkla öğreniyor. Bugün aslımıza dönmezsek Allah’ın göz aydınlığı olarak verdiği evlatlarımız yüzünden yarın mezarlarımızda dimdik oturacağız..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
neslihan 2023-06-16 14:38:29

Doğru diyorsn. suç bizim.

Avatar
Kürşat 2023-06-16 13:37:29

Çok güzel ve "NET" açıklamışsin kardeşim kalemine ve yüreğine sağlık...

Avatar
Mustafa 2023-06-16 13:34:32

Ömer bey doğru tespitler. Kaleminize bereket.
Lakin "Erzurum göç alan değil, göç veren bir şehir." ifadesine katılamayacağım. Doğru, Erzurum'un nufüsu düşüyor, göç veriyor ancak nitelikli göç verip niteliksiz göç alıyor. Bahsettiğiniz şeyin tek nedeni bu değil ama büyük nedeni bu.

Avatar
Nizamettin 2023-06-16 13:18:11

Haklısın amcaoğlu hem de çok haklısın.