Erzurum’da bir konu var ki çok enteresan. Sanki siyasiler kendi aralarında anlaşmışlar da her yıl bir kişi bir kere dile getiriyor. Birkaç yıl önce MHP’li Kamil Aydın, sonraki yıl CHP’li Gülay Yedekçi, geçtiğimiz yıl İYİ partili Naci Cinisli ve bu yıl da BBP’li Mustafa Destici. Neredeyse cümleleri bile aynı olan kelimelerle Erzurum’un doğal gazıyla ilgili açıklamalar yapıyorlar. Sonuç ne mi oluyor? Koskocaman bir hiç..! Erzurum harıl harıl gaz yakıyor.

Bu yılki nöbetçi doğal gazcı (!) BBP genel başkanı Mustafa Destici. Başkan Destici diyor ki; ‘’Doğal gaz konusunda Erzurum gibi ağır kış yaşayan bölgelerle, diğer bölgeler bir tutulmamalı. Mersin’de 2 ay gaz kullanılırken, Erzurum’da 8 ay kullanılıyor. Erzurum için doğal gaz sübvanse edilerek desteklenmeli’’… Keşke bunu bize değil de hükümete söylemiş olsaydınız sayın başkan.

Erzurum’da ısınma sorunu, en büyük gider kalemlerinin başında yer alıyor. Sonbahar’da Ekim ayının ortalarında başlıyor, Nisan hatta Mayıs ayı sonuna kadar devam ediyor. Kış'a sözümüz yok elbet ama kış'ın insanı en çok hasta eden tarafı, ülkemizdeki en pahalı doğal gazı Erzurum'un kullanması... Yoksa siz bunu bilmiyor muydunuz..?

Ülkemizde bugün itibariyle 1 metreküp doğal gaz, Bursa’da 4 lira 89 kuruş, Adana’da 5 lira 29 kuruş, Ankara’da 5 lira 77 kuruş, Manisa’da 4 lira 98 kuruş ve İzmir’de 5 lira 81 kuruştan, Trabzon ve Rize’de 5 lira 01 kuruş, Elazığ ve Malatya’da 4 lira 72 kuruş, Sivas’ta 4 lira 95 kuruş ve Ağrı’da 5 lira 74 kuruştan konutlara satılıyor.

Yılın neredeyse 240 günü gaz yakan Erzurum’da ise 1 metreküp doğal gazın fiyatı 6 lira 75 kuruş... Vicdanlarınız rahatsa, önümüz Kış’tır. Hem ne kaldı ki bahara şunun şurasında..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.