Yazılarımda özellikle gündemde tutmaya çalışıyorum. Memleketim Erzurum’da 300’ü aşkın yatırımcı, fabrika kurmak için arsa bekliyor. Şehrimin seçilmişinin de atanmışının da ilk önceliği bu ‘Sanayi hamlesi’ olmalı… Çünkü, kaybedilecek tek bir yatırımcı lüksümüz bile yok..!

Yıllarca, ‘Erzurum’a yatırımcı gelmez’ denildi ve bize göç reva görüldü. Rahmetli İbrahim Erkal’a, ‘Erzurum uzak şehir, dostuna tuzak şehir’ dizelerini yazdıran birileri, bir şeyler vardı. Erzurum, her zaman her dönemde yatırımcıların radarına girmiş bir kent. Ama sorun şu ki, birileri Erzurum’a yapılmak istenen yatırımların önünü kesmek için çabalıyor. Peki ama bu şehre ihanet edenler kimler?

Şahsuvaroğlu, Erzurum’a traktör fabrikası kurmaya karar verdi, yer verilmedi. Balıkesir’e kurdu. Dizayn Boru, 50 dönümlük bir arazide boru üretimi yapacaktı, engellendi. Fabrika Sivas’a kuruldu. Gecem Aydınlatma, Elektrik aksamı üzerine fabrika kurup üretim yapmak için başvurdu, engellendi. Burhanettin Kaya, Erzurum’a beş yıldızlı otel yapmak için çırpınıyordu, engellendi. Sanika Erzurum’da yatırıma geldi, engellenince Elazığ’a gitti. Filli Boya, yatırıma geldi, engellenince yönünü Rize ve Elazığ’a çevirdi. Çanakkale Seramik, yatırıma geldi, engellendi. Ve daha nice yatırımlar, nice isimler…

Erzurum stadyumu asrın felaketinde hasar gördüğü için kullanılamaz denildi. Haklı olarak yeni bir stadyum istedik. Ama öğrendik ki devlet, 2011 yılında zaten yeni stadyum inşa etmiş..! Bizim aklı evveller, 2011 yılında kış oyunlarına yetişmez diye stadyumu makyajlatmış. Bardağın üzerine tencere kapağı konulmuş. Yani bizim stadyumdaki hasarın sebebi deprem değil, üzerindeki aşırı yükmüş..! İşte bu kadar güçlü bir ihanet çetesiyle beraber yaşıyoruz bu kentte. Bu sebeple, ‘Erzurum hepimize uzak şehir’ oluyor.

Nerede yaşarsa yaşasın, bu şehrin 1 milyon 930 bin 767 kişilik bir gücü var. Bu şehrin çocuklarına gurbeti, hasreti, işsizliği, fukaralığı, ümitsizliği reva görenlere hesap sorma zamanı gelmedi mi? Şehrin yönetiminde, siyasetinde yer almış-alan herkes bu ihanet çetesi karşısında bugüne kadar sustuğu için suçlu değil mi? Süleyman Demirel'e mason diye bağıran, Bülent Ecevit'e komünist diyen, Başbuğ Türkeş diyen, Mücahit Erbakan diyebilen Erzurumlu nerede? Dadaşın kitabında kaçmak korkaklık değil miydi?

Erzurumlular, şu pısırıklığı artık bırakıp, ‘Bir dadaş gibi’ ayağa kalkın..! Şehrin siyasetçileri sizler de, ‘Ankara’ya Erzurum’da her şey yolunda’ gösterisi yapmaktan vazgeçip, bu şehrin çocukları için bu şehre ihanet edenleri ortaya çıkarın. Aksi halde hepiniz suç ortağısınız bilesiniz..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 2023-08-11 14:00:08

Bu hala getiren Mehmet Sekmen dir ben şahit oldum İstanbul'dan teksil fabrikası açmaya geldiler yer gösterilmedi adamlar çat ilçemize gitti ordada ambargo uygulanadi büyükşehir ne derse o olur ve gittiler bu arada ben taksicim konuştuk bu konuları o yüzden bilmiyorum yani anlarsınız işte neden belli vesselam

Avatar
Erzurumlu 2023-08-11 13:39:28

Giden memnun kalan memnun sanane be kardeşim. Erzurumlu sorunu söylemez sadece söylenir. Erzurumluyu bırak sadece ağlasın, sövsün.

Avatar
Erzurum sevdalısı 2023-10-01 08:10:17

Çok söz az is gucun yanında olan din iman milliyetçilik duygularıyla kandırılan gençleri umursamaz hak aramaz bir halk olan bir yer bu memlekette her yapılan kabul görür kimsede hak aramaz

Avatar
SvsDlgr 2023-08-28 08:12:48

Kalemine sağlık

Avatar
Süheyla Çimenli 2023-08-24 21:26:45

Erzurumlular ezik insanlar ne haklarını arayabilirler nede cesaret gösterebilirler.

Avatar
Ali Kerim Altın 2023-08-12 23:01:04

Çok güzel mükemmel tebrik ederim bu cesurca yazı için

Avatar
Hüseyin K. 2023-08-12 08:13:37

En başta Recep skdağ, sonra mehmin öz, cafer burucu, Mehmet Sekmen ve uyduları. Bugüne kadarki Anap, mhp, dyp, refah partisi il başkanları ve vekilleri bu şehrin önündeki takozlar. Söylediklerim yanlışssa çıkıp aksini iddia etsinler. Kamil aydına da yaxıklar olsun. Verdiğim oy zehir zıkkım olsun.

Avatar
Zekiye Çomaklı 2023-08-11 22:13:02

Çay köyün adını ÜSTEĞMEN KARA FATMA diye değiştirmek için köyün imzalarının dosyalarını vali beye kadar çıkardık ama engellendi, bir köyün adının değişmesinden korkanlardan ne beklersiniz