Büyükşehir, Gezi olaylarının sembol ismi Zahide Özay’ın adını yaşatacak..

Ben şahsen 3’ncü dönem de aday diye sandığım Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in en beğendiğim hizmetlerinden biridir Ali Ravi’yi Kayakyolu’na bağlayan cadde.

Binbir emekle hizmete sokulan, o bölgedeki trafiği önemli ölçüde rahatlatan cadde henüz resmi açılışı yapılmadı ama, gördüğümüz kadar ismi konulmuş.

Zahide Özay ismi konulan caddeden her geçtiğimde kuşkusuz kim bu isim der dururdum.

Hep de bir çokları gibi Zahide Özay isminin o bölgedeki arazinin varisi olan hemşehrilerimizden biridir diye düşünüyordum.

Merakımı gidermek için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı’ya sordum.

Aynalı, Gezi olayları sırasında Vatan Caddesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen gruba tepki gösteren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem yapılan mitinglerde övgüyle bahsettiği bir isimdi o isim.

***

Erzurum Şenkaya’lı, İstanbul’da yaşayan emekli bir ebeymiş. 8 Kasım 2016 yılında vefat etmiş ve adına yaşadığı Küçükçekmece’de ki Aile Sağlık Merkezi’ne de adı verilmiş.

Bu arada, Zahide ninenin adına Horasan ilçesinde bir sokağa verilmesi de kararlaştırılmış.

Zahide Nine adıyla bilinen Zahide Özay, gezi eylemcilerine “Bu vatanı altın tepside kimse bize vermedi. Her taşında, her toprağında kan vardır. Bu memleket herkesin memleketi, yeter artık diyerek tepki göstermiş, sonra bir eylemcinin “Arka tarafta bir yerde söyle belki sana para verirler” sözlerine cevap olarak, ‘’Benim paraya ihtiyacım yok. Onurlu şerefli 35 yıl memleketime hizmet etmiş namuslu bir insanım. Paraya satılacak biri değilim. Bu ülkenin öz evladıyım, gazi çocuğuyum. Memleketime sahip çıkmayayım mı? Sana mı yedireceğim?” ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.