Devletin verdiği konut kredisi! SUİSTİMAL EDİLDİ…

0,99 faizli konut kredisi müjdesinin daha açıklama bitmeden “Ev fiyatları en az yüzde 25 ila 40 oranında arttı”

“Birinci pakette, ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi de içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirası’na dönüşünü teşvik etmektir. Böylece konut arzının artmasını, fiyatların dengeye gelmesini hedefleniyordu.”

Önceki gün Cumhurbaşkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki kabine toplantısı sonrasında yaptığı "konut finansmanı" açıklamasını henüz bitirmeden internetteki konut fiyatları ilanlarına 200-350 bin TL'ye yakın zam gelmesi bir takım insanların ne kadar fırsatçı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Fiyatların bir günde yüzde 25 ila 40 oranında artması sadece satışlarda değil aynı zamandakira fiyatlarının da artmasına yol açacak gibi görünüyor.

“‘İnsanlar daha fazla kredi çekecek’ diye düşünüyorlar”

Geçmişten günümüze bu, benzer kredi kampanyalarında sıkça karşılaşılan bir durum olduğundan daha öncesinden tedbir alınması gerekiyordu “Özellikle kredilerin düşürülmesi gibi müdahalelerde karşımıza çıkan ilk tepki fiyatların artması oluyor. Ev sahipleri muhtemelen ‘Kredi oranları düşürüldü, insanlar daha fazla kredi çekecek’ diye düşünüyor.“Ama bu şarlar altında kredi çekmek çok zor gibi görünüyor.

Ekonominin şu zoru durumunda her şartları zorlayıp çocuklarının yemesinden içmesinden giymesinden kısıtlayıp ev almak isteyen vatandaşın cebine gözünü diken bu sözde insanların bu yaptıkları hangi insanlığa sığar

“İnsanların kredi ödeyebilmesi için alım gücünün yükselmesi lazım”

“ Bu faiz indiriminin Piyasaya can suyu olabilecek bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Çünkü insanların alım gücü düşük. Kredi faiz oranı 0,99 da olsa bu piyasa koşullarında bunun verimli olacağını çok zor ki kafadan yapılan zamlarla birlikte . İnsanların kredi ödeyebilmesi için piyasanın rahatlaması, alım gücünün yükselmesi lazım. Kullandığımız benzinin fiyatı yüzde 100 artmışken insanların ev alabilmesinin mümkün olmadığını görmek zor olmasa gerek?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.