Turan Çınar’ın damatları iki bacanak iki ayrı partiden aday adayı oldu!

Damatlar iki arada bir derede bıraktı!

Turan Çınar, Erzurum siyasetinde damga vuran isimlerden biridir.

1980 sonrası siyasi yasaklı merhum Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan Süleyman Demirel’in kurduğu Doğru Yol Partisi’nin uzun süre Erzurum İl Başkanlığı görevini yürüten Avukat Turan Çınar, uzun süre aktif siyasetin içinde oldu.

MKYK üyesi olan ama milletvekilliğine adaylık koyan ama bir türlü hayalini kurduğu TBMM’ye giremeyen Turan Çınar, uzun bir süre önce siyaset defterini kapatmıştı.

Avukatlığının yanısıra arabuluculuk da yapan ve Arabulucular Derneği başkanlığı görevini yürüten, aynı zamanda Adliye koridorlarında 40 yıl kitabının da yazarı olan Turan Çınar, bugünlerde siyaset ile yine içiçe ve bu defa başka heyecan yaşıyor.

***

Bugünlerde dava dosyalarının yanısıra torunları ile vaktinin büyük bir bölümünü geçiren Turan Çınar, tabiri caizse iki arada bir derede kalmış durumda.

Sebebi, her iki damadının da siyasette olması ve 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimi için aday adaylığı başvuru yapmış olmaları.

Damatları Dr. Rahmi Özkurt ve Avukat Hakan Karadabağ, milletvekilliği adaylığı için canhıraş şekilde çalışırken, Çınar’ı en çok zorlayan konu da her iki aday adayı damatlarının iki ayrı partiden başvuru yapmış olmaları.

Dr. Rahmi Özkurt CHP’den aday adayı olurken, diğer damadı bacanak Av. Hakan Karadabağ da AK Parti’den aday adayı.

Çınar, aile efratları ile birlikte şimdilerde hangi damadına destek verecek, kara kara onu düşünmekle meşgul!

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Uzun konuşanı kısa dinlemek gerekir! (Farabi)

DUVARIN DİLİ : İşin güç kısmı, adam olmak değil, adam kalmaktır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eskidadas 2023-04-02 10:08:19

Sn Refayeli sizler gerek yazılarınız gerçekse çizimleriniz ile toplumun dertlerini anlatmaktasınız sizler yarının üniversitemizin cocuk gelişim on lisans mezunu evlatlarimizin son derece kolay ama okadarda dertlerinin bir türlü çözüme ulastiramadiklari bir bir problemlerini paylaşmayı vicdani bir görev bilmekteyim sizlerde değerli diğer basın mensubu arkadaşlarınız la bu konuyu daha kapsamlı beraberce gündeme taşımanızı rica ediyorum iki yıllık on lisans cocuk gelişimi mezunları liselerinde aynı bölüm mezunu olupta aynı bölümün on lisans mezunu oldukları halde lisans tamamlamaya geçiş için tekrar imtana tabi tutulmakta,hemşirelik okulu mezunu olanlar için direk lisans tamamlamak için imtansiz on lisans devam hakkı tanin maktadır,sıkıntı budur,gerek yazınızda gerekse çiziminiz de bu konuyu gündeme getireceğinize suphemiz yoktur şimdiden teşekürler.