Geçen hafta başında Jeofizik Mühendisleri Doğu Anadolu Bölge Başkanı Rufai Çınar’ın çok önemli bir açıklaması oldu. Son derece önemli bir açıklamaydı ama belki de hassaslığından olsa gerek kimse çok da ‘tın’madı! Çınar, mevcut imsak saatinin yaklaşık 50 dakika erken olduğunu belirtiyor, Cumhurbaşkanının da haberdar edildiği bu konuda Diyanet’in teknik bir hata yaptığını iddia ediyordu. Hem de Horasan’ın Hacı Ahmet Köyünde gerçekleştirdiği bilimsel olarak çalışıp bunu kanıtlamış olmasına rağmen. Ben şahsen önemli diye bu açıklamanın ses getireceğini sanıyordum. Ama yok. BB Erzurumspor’a başkan kim olacak sorusu daha çok konuşuldu çoğu yerde. Tıpkı daha önceki zamanlarda olduğu gibi bu konuda ne açıklamayı destekleyici bir şey geldi ne de ona bir uyan! Erzurum olarak neredeyse bir saate yakın fazla oruç tutuyor olmamız görülüyor ki kimseyi fazla ilgilendirmiyor. Doğrusu bu konuda teknik bir hata yapıldığına ben de inanıyorum ama ben de Diyanet’in uyguladığı saate riayet ediyorum. Ne olur, ne olmaz diye! Bu arada, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde daha önceki dönemlerde çok önemli bir görevde bulunan, muhafazakar yapısıyla tanınan biri ile konuştum dün. Kendisinin Diyanet’in belirlediği imsak saatine uymadığını, 03.20’ye kadar yediğini söylediğinde şaşırdığımı da belirtmeliydim. Böyle kişiler de var mıdır bilmiyorum ama dedim ya, ben de şahsen teknik hata var şeklindeki açıklamalara inanıyor olsam da ezan okuduğunda niyetimi yapıp oruca koyuluyorum!

Nasipsiz Ağır!

Daha önce de Erzurum Barosu eski Başkanı Sadullah Kara’nın başına gelmişti. Baro’ya modern bir hizmet binası yaptırmış ama oturmak nasip olmamıştı. Tam içerisine girecek, yeni ve de müstakil binanın keyfini sürecekken seçim olmuş ve Sadullah Kara seçimi kaybetmiş, Faruk Terzioğlu gelip oturmuştu. Şimdi aynı şey Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mehmet Ağır’ın başına geldi! Çok yakından biliyorum. Ağır, proje çalışmalarını bile bizzat başında durarak yürütmesine, Kombina bölgesinde Zabıta’ya dört dörtlük bir hizmet binası yaptırmasına rağmen ona orada oturmak nasip olmadı. Özellikle bazı esnaflarla yaşadığı sorunlar sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından görevden alınan Ağır, şimdilerde gözü gibi baktığı binada oturmak yerine herkes gibi bakmakla yetiniyor. Üzülmedim desem yalan olur. Yap, eyle, elin oğlu gelsin elinden vursun alsın! Nasip böyle bir şey işte!

FIRFIRİK MEMNUNİYETİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Fırfırik’in yayın anlayışından rahatsızlık duymadığını, göreve geldiği günden beri beğenerek takip ettiğini söyledi. Kişilik haklarını zedelemeyecek her türlü mizahi eleştirilere açık olduğunu söyleyen Sekmen, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında Fırfırik’e duyduğu hayranlığı dile getirdi. Sekmen, PUSULA okuyucularına da ücretsiz dağıtılan Fırfırik’in hazırlığı yapılan Bayram sayısı için de bilgi aldı.

SEVDİĞİM BABA SÖZLER: Savaşın sonunu ancak ölüler görür (Yunan atasözüdür)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.