TBMM’nin uhdesindeki kongre binasının bahçe duvarını 10 metre geriye çekmek, orada çift şerit yol imal etmek bir yöneticilik başarısıdır..

Esasında son derece riskli bir işti.

Nihayetinde TBMM’nin uhdesinde bir binaydı kongre binası, ama o binanın, dokunulması düşünülmesi bile mümkün olmayan bahçe duvarını geri çekmek bile, farklı spekülasyonlara yolaçabilirdi.

Her kafadan bir ses çıkabilirdi

Duyumu halinde ulusal basın bile konuyu dallandırır, budaklandırır, skandal seviyesine çıkartabilir, kamuoyunun önüne atabilirdi.

Ama işte yöneticilik marifeti böyle bir şey olsa gerek.

Hiçbir eleştiriye, skandal tepkilere mahal vermeden tarihi kongre binasının bahçe duvarı geriye alındı, Erzurum’a, Erzurumluya çok güzel bir çift şerit yol kazandırıldı.

Evliya Çelebi Caddesi adı verilen caddeye bu yapılırken sessiz ve sedasız gidildi.

Yol çalışması var süsü verilerek sırf o bölgede yaşanagelen trafik sıkıntısını çözmek ve bölgeye ayrı bir çift şerit yol kazandırmak adına güzel bir çalışmaya imza atıldı.

Böylelikle de günün sonunda, ne şiş yandı ne kebap.

Ne yalan söyleyeyim, benim çok sıklıkla kullandığım bir yol değildi, yeni farkettim, yolun yapım ve yayınında emeği geçenlere bu vesile ile geç kalmış bir teşekkürümü sunayım istedim.

Yol bırakan Belediye Başkanı, iz bırakan belediye başkanıdır düşüncesinden hareket ederek o bölgeye böylesine güzel bir hizmet kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.

Hele de orada bahçe duvarını 10 metre geriye çekmek, kaldırımını dahi düzenlemek fevkalede iştir.

Artık hergeçen gün büyüyen ve gelişen Erzurum’da daha önce hiçbir derde derman olmayan tek şeritli yolların iki şerite dönüştürülmesi de kıymetlidir ve kendi adıma söyleyeyim, o kıymeti bilenlerdenim.

O yüzden bunu siz kıymet bilen okuyucular ile de paylaşayım istedim, paylaşmasam olmazdı, bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Boş bir çuvalın dik durması zordur! (Benjamin Franklin)

DUVARIN DİLİ: Günde 4 defa gülüyorum, 3’ü sinirden!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.