"Eline, beline, diline sahip çık," öğüdü anlaşılan Erzurum CHP'sinde pek de önemsenmiyor! Elbet genelde değil, ama yönetimde bulunan bazı şahısların bunun aksini yapması çok düşündürücü.

Galiba bu öğüt yanlış anlaşılmış olmalı ki; birileri için el de serbest bel de!

Erzurum'da CHP'ye gönül verenler günlerdir bu olayı konuşuyor!

Hangi olayı, söyleyelim.

Erzurum CHP İl Başkanlığı'nda yönetimden birkaç kişinin ve de başkanın, çalışanlarından çaycı kadına taciz olayı hem ulusalda hem de yerelde gündeme oturdu!

Çok yazık!

Asıl önemli olan ise bu olayın genel merkez tarafından pek de önemsenmemesi!

Asıl büyük ayıp budur!

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, istediği kadar, samimi olarak ahlaktan ve dürüstlükten dem vursun, -ki ben şahsen buna inanıyorum- ancak teşkilatları kontrolde ipin ucunu kaçırarak, bilerek ya da bilmeyerek belli kişilerin emrine vermesi biraz düşündürücü olmalı!

Açıkça söyleyeyim!

Erzurum CHP İL örgütü, bazı inançların ve kişilerin eline teslim edilmiş, her ne yaparlarsa yapsınlar, genel merkezde öyle savunucuları var ki asla toz kondurmuyorlar!

Neymiş efendim, başkan görevden alınmış, iyi de yerine kim getiriliyor, başkanla birlikte çalışan "eline, beline, diline," sahip olmayan bazı yöneticilerden biri!

Pes doğrusu!

Yani diyorlar ki;

Bu parti bizim, birini gönderir, diğerini getiririz.

Elbet bunu anladığımız için de açtık telefonu, Muhterem Eşref beye, dedik burada işler karışık, mutlak haberiniz vardır.

Ses tonundan ve kurduğu cümlelerde yaptığı vurgudan anlatım ki, pek de umurlarında değil!

"Bir tek ses kaydı var," dedi.

Başka ne olacaktı ki!

En çok zoruma giden ise, kahvehanede çay içerken, bir vatandaş bana eğilerek, "gazeteci bey, bırakın eşimi ve kızım CHP'ye göndermek, kapısının önünden bile geçmesine izin vermem artık!"

Çok acı!

Bu salt CHP için değil, öznesinde Erzurum olan her parti için yaralayıcıdır benim için!

Nereden nereye geldik!

CHP'nin kurumsal yapısına kimse söz eyleyemez; ama eğer bu CHP kendi teşkilatlarında ne olduğunu ne bittiğini bilmiyorsa ya da bilerek bir şey yapmıyorsa o zaman koyveririz cümleleri rahvan gitsin!

Kimse de kusura bakmasın!

Ha, bir önceki yazımda "İyi Parti, neden iyi," diyerek bir şeyler karalamıştım, İYİ Parti işte bu yüzden iyi, İl Başkanı Sayın Kırkpınar'a bakın, anlarsınız!

Lütfen bunu CHP karşıtlığı, İYİ Parti yandaşlığı olarak algılamasın kimse!

Doğruya "doğru" yanlışa da "yanlış" demeye alışkınız.

Çünkü henüz vicdanımız ölmedi!

Erzurum'da CHP için yapılacak tek şey, İl Başkanlığı ve tüm ilçelerin görevden alınarak yeni bir yapılanmaya gitmesidir. Buna iç tüzük de onay verir! Aksi halde bu bir ihanettir!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.