Önce ahizelisini gördük. Ardından telsiz şeklinde olanını. Sonra yarım akıllısı yılan oyunuyla elimize yapıştı. Şimdi ise en akıllısı aklımızı alıyor, ruh dünyamızı tehdit ediyor, havamıza hava katıyor..! İlk telefon 1876 yılında Alexander Graham Bell tarafından, ilk cep telefonu da 1973 yılında Martin Cooper tarafından icat edildi. Ülkemizde ilk cep telefonu ise 1994 yılında kullanıldı.

Cebimizde yılan besliyoruz da haberimiz yok..! Yaydıkları radyofrekans dalgaları yüzünden bu cihazların kanser ve bağışıklık sistemi hastalıklarına yol açtığını bilmiyor musunuz? Cep telefonuyla sürekli haşır neşir olan çocuklarda ağzı açıklık, patlak göz, hissizlik ve anlamsız mimikler görülüyor. Bırakın telefonu da çocuğunuza bir göz atın Allah aşkına..!

Aile bütünlüğüne zarar veren iki etken; Telefon ve televizyon. Detaylar; ‘’İyi seyirler millet’’ başlıklı yazımda.

Çin’de çocukların okulda cep telefonu kullanması yasak. Fransa ve İngiltere’de ise üniversiteye kadar yasak. Amaç göz sağlığını korumak ve internet bağımlılığını önlemek. Öğretmenlerinde cep telefonu üzerinden ödev vermeleri yasak…

Bizde ise ayakkabısını giyemeyen ilkokul çocuklarının ödevleri bile cepten geliyor..! Madem öyle şu defter, kitap niye var ki..?

Ünlü beyin cerrahı Dr. Vini Gautam Krurana, cep telefonunun sigara ve asbestten daha zararlı olduğunu ve yakın bir zamanda telefonların üzerine, 'Sağlığa zararlıdır' ifadesi yazılacak diyor.

Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan da, ‘’Apple ve Google çalışanlarının çocuklarının sınıflarında tahta ve beyaz tebeşir kullanılıyor. Cep telefonu ve tabletler yok. Evlerinde de televizyon yasak’’ diyor.

Erzurum’un kıymetli eğitimcileri..!

Çocukların ev ödevlerini cep telefonundan, internetten vermekten artık lütfen vazgeçin..! Bırakın çocuklar kitaplarla defterlerle uğraşsınlar. Hepimiz biliyoruz ki, sorumluluk sahibi ve sağlıklı birey yetiştirmenin yolu telefondan değil kitaplardan geçiyor.

Unutmayın, akıllı telefonu tasarlayanlar, en geri zekâlı insanların kullanacağı şekilde tasarlıyorlar..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.