Hınıslıoğlu’nun rüyasıydı, herkesin gerçeği oldu..

Bu bir geç kalmış teşekkür yazısıdır!

2010 yılında Ticaret Borsası Başkanı iken, Toptancılar Sitesi kurulması gerektiğini söylediğinde, herkesler gibi ben de ne yalan söyleyeyim, inanmamıştım, ne de öyle bir hayalin gerçekleşeceğini sanmıyordum.

Seçim öncesi delegeye yatırım demiş, hamaset hissetmiştim.

Yıllarca apartmanların bodrum katlarında veya mahalle aralarında iştigal eden toptancı esnafın biraraya getirileceği bir sitenin kurulması çok da kolay görünmüyordu.

Nerede kurulacağı, hangi mali kaynağın olduğu gibi türlü türlü sorular da o günlerde pek cevabını bulan sorular değildi.

Borsa Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ile Kemal Aras, İsmail Yeşilyurt, Mehmet Akgün ve Ekrem Laloğlu, olmaz, olamaz, hayal denilen o site için dönemin Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Hilalkent’te 100 dönümlük bir arsayı tahsis ediyor, ilk kazma da vuruluyordu.

Tarih 2012 idi.

Hergeçen gün gelişen Erzurum’da aslında toptancı esnafın biraraya gelmesi gerekiyordu.

Mal alım ve tesliminden dolayı şehir trafiği olumsuz yönde etkileniyordu.

Onca toptancı esnaf varlık içinde yokluk yaşıyordu.

***

Bugün nereden bakarsan bak, en az 500 kişinin ekmek yediği, 140’a yakın imalatçı ve toptancı esnafının bulunduğu Toptancılar sitesine ne zaman gitsem, Hakkı Hınıslıoğlu’nu minnetle anıyorum.

Sadece ben mi?

Elbette hayır.

Ona o günlerde inanmayan bir çokları da öyle.

Hayallerinin peşinde koşan ve bugün o hayallerinin gerçekleştiğini görmekten ayrıca gurur duyan Hakkı Hınıslıoğlu’na ne yazık ki bugüne kadar bu siteden dolayı teşekkürü çok gördük.

Kendi adıma o teşekkürü bu vesile ile buradan ediyorum.

Alt yapısı sağlam, tapuları orada iştigal eden esnafın elinde olan, hergün ortalama 30 tır’ın giriş-çıkış yaptığı Toptancılar Sitesi, Hakkı Hınıslıoğlu ve o gün yanlarında olan o 4 isimsiz kahramanın eseridir.

Bugün öyle bir site yapmaya kalksan, darphanenin yeni para basması gerekiyor.

Yapılan iş, büyük iştir.

Bütün toptancıları buluşturmasa bile büyük bir bölümünü, bir çok marka firmanın birarada olmasını sağlayan Hınıslıoğlu, sadece kuru bir teşekkürü değil, alkışı, madalyayı da haketmiştir.

Bir Erzurumlu olarak kendisine minnettarım.

Bu benim son kararımdır.

Aralarındaki benzerlik pes dedirtiyor..

Altınok’un ikizi!

‘’İnsan çift yaratılmıştır’’ diyenler doğru demiş.

İşte şaşırtan, insana pes dedirten bir benzerlik daha..

Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı, Ziraat Mühendisi Mehmet Sedat Sirkecioğlu, İçişleri eski bakanlarımızdan Erzurum Milletvekili Selami Altınok’a benzerliği ile dikkat çekiyor.

Gerek boyu, gerek kıyafeti ve gerekse saç şekli ile Altınok’u andıran Sirkecioğlu’nu görenler o benzerliği söylemeden edemiyorlar.

Aralarındaki şaşırtan benzerlik, ilin yöneticilerini de şaşırtıyor.

Görünen o ki, başkan yardımcısı da bu benzerlikten de şikayetçi görünmüyor.

Selami Altınok’a benzerliği yüzünden çok anısı olduğunu söyleyen Sirkecioğlu, en çok da trafikteyken polislerin ilgisiyle karşılaştığını belirtiyor.

BABA SÖZLER : Gidenin arkasından nokta koyun ki , gelecek olanın ismi büyük harfle başlasın! (J.Christophe)

DUVARIN DİLİ : Bizim yolumuz dikenli, ayağını seven gelmesin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.