Sivas ile Erzurum arasında sanayi ve de ticaret anlamında uçurum varmış meğerse..

Geçen hafta içinde Toptancılar Sitesi’nde eski Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu’nu ziyarete gittiğimde, 3’ncü Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerektiğini söylemiş, Oltu’da ki müteşebbis OSB’yi saymazsak, ‘’henüz 2’nci Organize Sanayi Bölgemiz bile yok iken 3’ncüsünden bahsetmek nereden çıktı?’’ diye düşünmüştüm!

Ama Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin 30’ncu Kuruluş yıldönümü münasebetiyle davetli olarak duayen gazeteci Kadir Sabuncuoğlu ağabeyle gittiğim Sivas’ta tam 5 adet Organize Sanayi Bölgesi olduğunu öğrenince çok şaşırmış, şok, şok, şok olmuştum.

Evet, biz henüz daha 2’nci organizeyi kurmakta bile zorluk çekerken, yanı başımızdaki Sivas’da tam tamına 5 Organize Sanayi Bölgesi varmış meğerse.

Üstelik Tarım Organize Sanayi Bölgesinin de aralarında bulunduğu organize sanayi bölgelerinden biri de 6’ncı bölge imiş.

Hani o bizim girmek için bayağı bir uğraş verdiğimiz, siyasilerimizin gündeminde (!) olan 6’ncı bölge!

Sivas 1’nci Organize Sanayi Bölgesinde sadece 10 bine yakın işçinin istihdam edildiği haberini de öğrendiğimde şaşkınlığım bir kat daha arttı.

Hele Sivas’ın 1.Organize Sanayi Müdürü Emre Torun’un biz 100 gazeteciye bir sunumu oldu ki, Sivas‘ın her anlamda kapsamlı bir organize sanayisinin olduğu gerçeğiyle de yüzleşmiş ve de karşılaşmış oldum.

Ne bileyim, 3 günlük Sivas ziyaretimde ağırlandık falan ama yüzümüze dank eden bazı gerçeklerve dahi aradaki farklar yüzünden neremle yedim, içtim, anlatamam valla!

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Boş bir çuvalın dik durması zordur!(Benjamin Franklin)

DUVARIN DİLİ: Bizim yol dikenli. Ayağını seven gelmesin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.