Geçmişte sıkıntılarını çok yaşamış bir şehir olarak Erzurum’da yöneticilerin birbirleriyle aynı dili konuşması, aynı duyguyu yaşaması önemlidir.

Aynı Dili değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır derler’, doğrudur.

Sanıyorum 5 yıllık beraberlik içinde birbirleriyle son derece iyi anlaşan iki yöneticiydi Vali ile Büyükşehir Belediye Başkanı..

Zaman zaman aralarında kurumsal anlamda sorunların çıktığı anlar olduysa da ikili iyi ilişkiler hep yaşandı ve kuşkusuz bundan da en yararlı çıkan Erzurum oldu.

Vali Okay Memiş’in 5 yıl sonra Erzurum’dan ayrılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in veda anının bu fotoğrafı, bunu en güzel yansıtan kare oldu.

Havaalanında Vali’yi uğurlamaya giden Sekmen’in onu samimi bir şekilde kucaklaması ve Vali’nin de aynı şekilde karşılık vermesi, sadece orada bulunanları değil, beni de duygulandırdı.

Duygusal an’ın doruklara ulaştığı veda anında, Vali beyin eşinin gözlerinden akan yaşlar da, ‘’bitti diye üzülme, yaşandı diye sevin’’ özlü sözünün bir yansımasıydı..

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Ben Allah’tan isterim. Verirse yüceliğidir, vermezse imtihanımdır! (Şems)

DUVARIN DİLİ : Çok şey görmüş olabilirsin, ama sonradan görmüşsen sıkıntı!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.