Onca mal varlığına rağmen koskoca PTT, kiraya çıkmak zorunda kaldı..

Türkiye’nin en eski kurumlarından birisidir PTT. İlk olarak 28 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak kurulduğu bilinir.

Sadece illerde değil, ilçe ve beldelerde de illa ki şubeleri olan kurumdur da.

Kuşkusuz eski olması sebebiyle de önemli bir taşınmaza sahiptir.

1995 yılında Türk Telekomünikasyon AŞ’nin kurulması ile yeniden yapılandırılan PTT’nin Erzurum’da da Telekom’a gidenlerinin haricinde hatırı sayılı bir taşınmazı mevcuttur.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Mehmet Çakmak ile rahmetli İbrahim Ethem Uzunoğlu’nun efsane müdürleri olarak Erzurumluların da sahiplendiği ve aidiyet duyguları içerisinde oldukları PTT, ne var ki bugün varlık içinde yokluk çekiyor!

Lalapaşa semtindeki mevcut hizmet binası depreme dayanıklı değil diye tahliye edilmek zorunda kalınınca çalışanlar biranda kendini kirada buldu.

Hem de kurumda çalışanların ‘Bizi bu şartlarda çalıştırmanız doğru değil.

Bina sağlıklı değil, yıkılırsa altında sadece biz değil, sizler de kalırsınız’ şeklindeki tatlı sert uyarılarının da etkisiyle bu taşınma gerçekleşti.

Evet. Koskoca PTT Erzurum’da artık eski hapishanenin olduğu Yenikapı semtinde Erkal Grup’a ait yeni yapılan 3 katlı binanın birinci katında kirada oturacak.

***

10 yılı bir aşkın süredir Erzurum Gazeteciler Cemiyeti lokali olarak da hizmet veren lokal ile birlikte 60 yıllık bina boşaltıldı ve yakında yıkılarak kentsel dönüşüm alanı kapsamına dahil edilecek.

Şaşırdım mı, evet!

PTT gibi bir kurumun bugüne kadar bir B planının olmaması, onca taşınmazı ve de arsası bulunmasına rağmen kendisine ait bir hizmet binası yaptırılmamış olması hem tuhaf hem de koca bir ayıptır.

Bugün bir çoğu da PTT’den neredeyse bir asır sonra kurulmuş olan kurumların dahi kendine ait hizmet binaları varken, PTT idarecilerinin bugünü düşünüp bir hizmet binası yaptırmamış olmasını elbette yadırgarım.

Binanın depreme dayanaksız olduğunu sağır sultanlar bile duymuşken, ayda 120 bin liraya kirada hizmet vermek, kendilerine ait bir binalarının olmaması kurum amirlerinin bugüne kadar hep günlük yaşadıkları hissini uyandırdı.

Özellikle son 20 yılda çalışan buradaki müdürler işini bilmeyen esnaf gibi geldi bana.

TT olmak meşhur ya son zamanlarda.

Bu defa PTT bana göre TT oldu.

Bunu nasıl becerdiler doğrusu merak ettim.

Bari ‘bir süre kirada oturacağız, yeni binamız yapılıyor’ diyen bir PTT’ci çıksa diye de dua da etmiyor değilim.

Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Seviyorsan nazlanmaya hakkın yok. Naz çekmeye talip olacaksın ( İmam-ı Rabbani)

DUVARIN DİLİ : Deli deliyi çeker!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.