Geçtiğimiz hafta sonu Erzurum’da birinci gündem maddesiydi davul zurna ile karşıladığımız Ukraynalı turistlere kayağı yasaklamamız.

Özellikle Erzurum Ajans’tan arkadaşımız Onur Sağsöz’ün haber ve yorumları ile edindiğimiz bilgiler eşliğinde kış turizminde adeta kaş yaparken göz çıkarıverdik.

Pandemi dönemi gerekçe gösterilerek gelen turistlerin kayak yapmaktan alıkonulması ve bu konuda katı tedbirlerin alınması doğrusu hiç hoş olmadı.

Çok sayıda eleman da istihdam eden otellerin de durumu dikkate alınmamış olması inanılmaz moral bozukluğuna yolaçtı.

Antalya’da ki turistlerin denize girebildiği bir dönemde hem de daha yoğun ve ciddi mesafenin korunabildiği kayağa böyle mesafe gösterilmesi, sadece biz kamuoyunu değil, elbette ki turistlerin de dikkatini çekti.

Kaldı ki kış turizmi diyor, başka bir şey demiyorken oluyor bu işler.

Hele de Büyükşehir Belediyesi’nin bile Konaklı’da trilyona varan bir otel yaptırdığı ve hizmete soktuğu bir dönemde bu yaşananlar hiç olmadı.

Turizme böyle bakılacaksa onca masrafa ne gerek var, değil mi?

Dileriz geçen hafta sonu yaşanan olumsuzluklar tekerrür etmez, böylesine bir mevzu bir şekilde hal çaresine bakılır da turistlere daha fazla ayıp olmaz!

En nizami röportaj!

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile mücadelede bugünün bilimsel verileri sosyal (fiziksel) mesafeye uyumun en önemli davranış kalıplarından birisi olduğunu ortaya koymaktadır.

Ancak, sosyal mesafenin korunması ile ilgili toplumda istenilen düzeyde bir başarı sağlanamadığı da gözlenmektedir.

Hastalıktan korunmak için önerilen mesafe yaklaşık 1,8 metredir.

Erzurum Post yazarı Orhan Bozkurt’un Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Çomaklı ile yaptığı röportajda yansıyan ve benim de çok hoşuma giden bu fotoğraf, en nizami röportaj olarak kayıtlara geçsin lütfen..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Yanlış düşün, bu sorun değil. Ama her zaman kendin düşün!( Gotthold Ephraim Lessing)

DUVARIN DİLİ :

Elbette borç yiğidin borcudur. Kamçısı deyip kandırma!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.