Geçtiğimiz günlerde PUSULA’da yayınlanan ve bayağı da ilgi gören bir karikatürümde de anlatmaya çalıştığım gibi çatılardan sarkan buzlar tıpkı yeraltındaki faylar gibi..

İnsan hayatını olumsuz yönde etkileyen, zaman zaman devasa boyutlara ulaşan sarkık buzlar, deprem gibi ne zaman kopacağı da belli değil.

İşin ilginç tarafı da çatılardan sarkan buzlar, geçtiğimiz yıllara rağmen aynen gündemi koruyor olması..

O kadar yapı inşaatlarında teknolojik gelişmeler kaydedilmesine rağmen maalesef bu buz tehlikenin önüne geçilmedi.

Yine binalar, karla yaşayan bir şehir olan Erzurum’da çatısından sarkan buzların olduğu binalar olarak yapılmaya devam ediyor.

Sanki bu şehirde bina yapan, özellikle konut ve işyeri yapan müteahhitler, mimarlar, inşaat mühendisleri, onlara onay veren belediyeler bu gerçeği gözardı ediyor.

Sanki hiç kar yağmayan, sevahir bir şehirde yaşıyorlarmış gibi.

Rutine takılınmış, kar ve buz eritme sistemleri akıl edilmiyor, yine binaların üstüne konulan çatılar buz oluşturacak şekilde yapılıyor, bunu ben bir türlü anlamıyorum, anlayamıyorum.

Sizi bilmem ama, yapılan yeni binalardan dahi yine sarkan devasa buz sarkıtlarını görünce ‘belli ki ağam bizimle eğleniy’ diye düşünmeden edemiyorum.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Hayattayken insanca yaşamayı unutmayın. Bir bakmışsın saat üç, bir bakmışsın saat hiç! (Özdemir Asaf)

DUVARIN DİLİ : Otopsi istiyorum. Hayallerim kendi eceliyle ölmüş olamaz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.